Po beveik dvejų metų pertraukos atidarytas Mastaičių baseinas | Kas vyksta Kaune

Po beveik dvejų metų pertraukos atidarytas Mastaičių baseinas

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakaras Mastaičiuose pažymėtas švente – duris atvėrė iš pagrindų rekonstruotas baseinas. Atnaujinta sporto infrastruktūra galės naudotis tiek gyventojai, tiek profesionalūs sportininkai, čia bus mokomi plaukti vaikai.

Kaip nurodo Kauno rajono savivaldybė, po beveik dvejus metus trukusios modernizacijos atnaujinta pagrindinė 25 m ilgio vonia su 6 plaukimo takeliais, įrengtos keturios įvairių rūšių pirtys (lietuviška, turkiška, sauna ir kvapų), mažas baseinas su SPA zona, dvi sūkurinės vonios.

Baseino lankytojai taip pat ras treniruoklių, krepšinio ir gimnastikos sales, masažo kabinetą, įrengtos administracinės patalpos, trenerių darbo kabinetas, mokytojų poilsio erdvė, nedidelė kavinė.

Kompleksas pritaikytas neįgaliesiems, jame sumontuota šiuolaikinė šildymo ir vėdinimo sistema.

Kauno rajono sporto mokyklos direktorius Artūras Pūras sakė, kad sporto komplekse sumontuota elektroninė varžybų apskaitos sistema leis vykdyti įvairaus pajėgumo Lietuvos ir tarptautines plaukimo varžybas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas moksleivių mokymo plaukti programoms, taip pat vyks sveikatingumo programos senjorams, neįgaliesiems. „Sieksime, kad visi Kauno rajono pradinukai išmoktų plaukti, žinoma skirsime daug dėmesio ir meistriškumui ugdyti“, – tvirtino meras.

Mastaičių baseinas pradėtas statyti sovietmečiu, 1983 metais, bet dėl lėšų trūkumo statybos vyko vangiai ir 1993 m. buvo sustabdytos. Kompleksą pavyko užbaigti tik 1998 metais.

2017 m. iš Kauno kolegijos perėmusi baseiną, Kauno rajono savivaldybė atliko būtinus remonto darbus ir perdavė jį eksploatuoti Kauno r. sporto mokyklai. „Sporto komplekse tada pradėjo dirbti keturi plaukimo treneriai, treniruotes lankė per 200 vaikų, tačiau supratome, kad baseinas neatitinka laikmečio reikalavimų ir ėmėme ieškoti galimybių jį modernizuoti“, – prisiminė V. Makūnas.

Prikelti naujam gyvenimui baseiną padėjo Kauno rajono savivaldybės pasirašyta viešojo ir privataus sektorių partnerystės sutartis (VPSP) su „BaltCap Infrastructure“ fondu. Darbus atliko statybų bendrovė „Conres“.

Pagal šią VPSP sutartį taip pat pastatyta Mastaičių pradinė mokykla su darželiu, rekonstruotos ir modernizuotos Zapyškio pagrindinė ir Kačerginės pradinė mokyklos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA