Kaune atidaromas „Literatūros savaitės“ klubas | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaromas „Literatūros savaitės“ klubas

Maironio lietuvių literatūros muziejus./ R. Tenio nuotr.

Vasario 9 d., ketvirtadienį, 18 val., Maironio lietuvių literatūros muziejuje kviečiama atvykti į pirmąjį šalyje knygų klubą „Literatūros savaitė“, kuriame drauge renkasi skaitytojai ir literatūros profesionalai.

Čia bus kalbama apie įdomiausias ir vertingiausias leidyklų naujienas, atrandami primiršti šedevrai, atsigręžiama į romaną, bet nepamirštami ir kiti žanrai. Kruopščiai atrinkus Lietuvos ir pasaulio autorių knygas bus pristatytas jų literatūrinis ir istorinis kontekstas, pateikti aiškūs ir provokuojantys vertinimai, bus ginčijamasi, šmaikštaujama ir kviečiama pasisakyti visus dalyvius.

„Literatūros savaitės“ klubo nariai: MLLM kultūrinės veiklos organizatorė, literatūros apžvalgininkė Agnė Cesiulė, literatūros kritikas ir tyrinėtojas Ramūnas Čičelis, rašytojas Laurynas Katkus ir visi renginio dalyviai.

Pirmajame susitikime bus aptariamos šios knygos: Europos sąjungos premija apdovanotos čekų rašytojos Bianca Bellova knyga „Ežeras“, jaunos rašytojos Ievos Dumbrytės kritikų pastebėtas pirmasis romanas „Šaltienos bistro“, nacionalinės premijos laureato Sigito Parulskio naujausias romanas „Laiko nusikaltimai“ ir iš knygynų bei bibliotekų graibstomas amerikiečių autorės Hanya Yanagihara epinis pasakojimas „Mažas gyvenimas“.

Įėjimas į renginį – su lankytojo bilietu. Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA