Kaip mėgautis saldumynais sveikai? | Kas vyksta Kaune

Kaip mėgautis saldumynais sveikai?

Organizatorių nuotr.

Ne paslaptis, jog kiekvienas mėgstame bent truputį pasisaldinti gyvenimą ar tiesiog paužkandžiauti gardžiais skanėstais. Nors ir daugeliu atveju tai nėra sveikiausias variantas, tačiau geresnių pojūčių už tobulą pyragaičio, bandelės ar kito gardėsio kąsnį yra nedaug. Deja, vien desertais maitintis negalime – greičiausiai viskas baigtųsi antsvoriu ir apsilankymu pas dietologą. Kaip bebūtų, galima prieš save ir pagudrauti – nedažnai susimąstome apie tai, kad ir sveikas maistas gali tapti išties gardžiais užkandžiais ir puikiai atstoti mūsų taip mylimus desertus.

Riešutų sviestas

Riešutų sviestas – itin universalus maisto produktas, kurį galima valgyti su įvairiais vaisiais ar daržovėmis. Ypač praverčia tada, kai dar nesijaučiate itin alkani, tačiau norisi kažką užkąsti ir įgauti šiek tiek jėgų. Žemės riešutų sviestas yra gausus skaidulų, mononesočiųjų riebalų – visa tai labai naudinga širdžiai, o sudėtyje esantys augaliniai baltymai palaiko raumenų sveikatą.

Tokios užtepėlės vartojimas gali sumažinti įkyrų alkio jausmą ir pripratini rinktis sveikesnius užkandžius – sujungus su vaisiais, daržovėmis ar pilno grūdo duona, gausite tinkamą kiekį sveikųjų riebalų, angliavandenių ir baltymų, padėsiančių likti sotiems dar kelias valandas. Riešutų sviestas yra populiarus pasirinkimas tarp aktyviai sportuojančių žmonių, ypač suderintas su bananais – šitaip gaunama pakankamai energijos treniruotei ar tęsti dienos darbams po jos.

Riešutų sviestas / Organizatorių nuotr.

Graikiškas jogurtas

Graikiškas jogurtas ne be reikalo yra vienas labiausiai paplitusių pieno produktų šiandienos rinkoje. Dėl savo sodraus skonio, tirštos konsistencijos ir liesesnės sudėties, toks jogurtas yra perkoštas siekiant pašalinti skysčių ir išrūgų perteklių – jis lenkia tradicinį jogurtą, o rezultatas duoda storesnį, tankesnį produktą su didesne probiotikų koncentracija.

Graikiškame jogurte esantys vitaminai ir mineralai yra ypač naudingi sveikatai, o jo universalumas leidžia valgyti jį kartu su įvairiausiais vaisiais, kitais maisto produktais ar tiesiog skanauti vieną. Negana to, šis jogurtas yra puikus kalio šaltinis – pastarasis gali palaikyti normalų kraujospūdį, širdies ritmą ir neutralizuoti natrio kiekį.

Šokoladas

Jei kaskart galvojant apie šokoladą aplanko kaltės jausmas, pasistenkite nelaikyti šio skanėsto tabu. Dažniausiai drausdami sau vartoti konkrečius produktus norime jo dar labiau, tad taip tik apsunkiname situaciją.

Vietoje to pabandykite nusistatyti sveikas ribas – nesėdėkite prie televizoriaus ir nesukimškite visos plytelės, tačiau mėgaukitės juo lėtai ir po truputį, pavyzdžiui, apdovanokite save keletu gabalėlių po sunkios darbo dienos ar pasiekto tikslo.

Mėgaujantis šokoladu atsakingai gali sustiprėti širdies veikla, imuninė sistema ar kognityviniai procesai. Visgi, jei siekiate ekologiško, tvaraus, veganiško ar tiesiog sveikesnio varianto, apsilankę LIVIN internetinėje parduotuvėje atrasite aukštos kokybės šokoladą: čia rasite „zero waste“, veganiškų, be glitimo ir be pridėtinio cukraus variantų, tad išsirinks net patys išrankiausieji. Ekologiškuose ir biodinaminiuose ūkiuose brandintos kakavos pupelės leis mėgautis šokoladu labiau, nei bet kada anksčiau!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA