Šančiuose visas tarnybas ant kojų sukėlė automobilio pranešimas apie nelaimę | Kas vyksta Kaune

Šančiuose visas tarnybas ant kojų sukėlė automobilio pranešimas apie nelaimę

/ Skaitytojo Luko nuotr.

Kauniečiai susidomėjo dideliu skubios pagalbos tarnybų sujudimu Aukštuosiuos Šančiuose, tačiau paaiškėjo, kad pavojus buvo ne toks didelis. Nors įvyko eismo įvykis, susidūrė du automobiliai, tačiau vairuotojams pagalbos neprireikė, o pagalbą iškvietė automatinė skubios pagalbos iškvietimo sistema.

Kaip informavo Kauno AVPK budintis pareigūnas, 20.28 val. buvo gautas pranešimas apie eismo įvykį Aukštuosiuose Šančiuose, Verkių ir Žarėnų gatvių sankirtoje.

Į įvykio vietą nuvykę pareigūnai rado susidūrusius du lengvuosius automobilius – „BMW“ ir „Mercedes Benz“.

Abu vairuotojai buvo blaivūs ir sužeistų žmonių pavyko išvengti.

Pasiteiravus apie tokį didelį tarnybų susibūrimą, pareigūnas informavo, kad apie nelaimę pranešė ne patys vairuotojai, o automatinė skubios pagalbos iškvietimo sistema.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai patvirtino, jog atvyko dėl „eCall“ automobilio sistemos iškvietimo, tačiau jokių darbų eismo įvykio vietoje neatliko.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties vyresniojo pamainos gydytoja taip pat patvirtino, jog nors ir skubi pagalba buvo iškviesta, tačiau viso eismo įvykio dalyviai medicininės pagalbos atsisakė.

Automobiliui patekus į rimtą avariją, tokios sistemos automobiliuose automatiškai renka Europos bendrąjį pagalbos telefono numerį 112 ir siunčia informaciją apie automobilio buvimo vietą, avarijos laiką, užsegtų diržų skaičių, taip pat transporto priemonę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA