„Radarom!“ sąskaitoje – pirmasis milijonas eurų | Kas vyksta Kaune

„Radarom!“ sąskaitoje – pirmasis milijonas eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Ukrainą remiančios nevyriausybinės organizacijos ir nacionalinis transliuotojas paskelbė apie bendrą labdaros akciją, kurios metu kviečiama aukoti oro erdvės stebėjimo radarams, skirtiems nuo Rusijos besiginančiai šaliai. Nepraėjus nė dienai nuo akcijos „Radarom!“ pradžios, pranešta, kad jau surinktas pirmasis milijonas eurų.

Kaip pranešė LRT, per pirmas valandas iki 13 val. specialioje sąskaitoje jau buvo 460 749 Eur, paaukoti numeriu 1482 arba pervesti į sąskaitą, esančią radarom.lt. 18 val. sąskaitoje ši suma išaugo iki 721 904 Eur.

Antradienį visuomenininkas Andrius Tapinas informavo, kad „Radarom!“ sąskaitoje surinkta jau per 1 milijoną eurų.

Akcija „Radarom!“ vyksta nuo pirmadienio iki vasario 24-osios, karo Ukrainoje metinių. Akcijoje taip pat dalyvauja organizacijos „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „1K fondas“ ir „Stiprūs kartu“.

„Tikimės nupirkti bent 5 radarus, o vieno radaro kaina – 1 milijonas. Kartu mes galim!” – aukoti ragino „Blue/Yellow“ organizacija.

Per akciją surinktos lėšos bus skirtos daugiafunkciams taktiniams radarams įsigyti. Radarų paskirtis – stebėti oro erdvę aplink tokius Ukrainai strategiškai svarbius objektus kaip elektrinės, vandens bokštai ir pan., kurie padeda užtikrinti kuo įprastesnį gyvenimą ukrainiečiams karo metu.

Pinigai renkami į specialią „Blue/Yellow“ sąskaitą, taip pat gali būti pervedami paypal: mes@stipruskartu.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA