M. Kalniečio atsisveikinimo rungtynės pažymėtos antru „Žalgirio“ pralaimėjimu LKL | Kas vyksta Kaune

M. Kalniečio atsisveikinimo rungtynės pažymėtos antru „Žalgirio“ pralaimėjimu LKL

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ (15/2) krepšininkai patyrė antrą pralaimėjimą „Betsafe–LKL“ čempionate. Manto Kalniečio atsisveikinimo rungtynėse Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 76:80 (12:22, 26:21, 24:13, 14:24) nusileido Jonavos „Cbet“ (10/6) ekipai.

Susitikimo pradžioje dvitaškiais pasižymėjo Kevarriusas Hayesas ir Edgaras Ulanovas, bet varžovai buvo priekyje – 4:14. Reidą po krepšiu surengė M. Kalnietis, keturis taškus surinko Laurynas Birutis, vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Rolandas Šmitas, bet komandas ir toliau skyrė dviženklis taškų skirtumas – 12:22.

L. Birutis pelnė dar du lengvus taškus iš po krepšio, Achille Polonara įmetė baudos metimą, L.Birutis įvertė dvitaškį su varžovo pražanga, o po du taškus pelnė E. Ulanovas ir R. Šmitas – 22:33. K. Hayesas surinko keturis taškus, R. Šmitas pasižymėjo septyniais, o Ignas Brazdeikis pirmą dvikovos pusę užbaigė taikliu vidutinio nuotolio metimu – 38:43.

Po pertraukos L. Birutis, A. Polonara ir I. Brazdeikis pasižymėjo dėjimais iš viršaus, A. Polonara dar pridėjo baudos metimą, I. Brazdeikis įmetė dvitaškį ir kauniečiai po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį – 47:45. I. Brazdeikis dar kartą sugrūdo kamuolį iš viršaus, E. Ulanovas surinko penkis taškus, Lukas Lekavičius ir M. Kalnietis taikliai metė iš toli, K. Hayesas įdėjo iš viršaus – 62:56.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje aikštės šeimininkai pralaimėjo atkarpą 0:9 ir vėl vijosi varžovus – 62:65. L. Birutis pelnė du taškus, E. Ulanovas realizavo du baudų ir pataikė dvitaškį, R. Šmitas įsirašė penkis taškus iš eilės, L. Lekavičius dar pataikė iš toli, bet komandai išsigelbėti nepavyko – 76:80.

„Žalgiris“: R. Šmitas 16, E. Ulanovas 14 (5 atk. kam.), L. Birutis 13, K. Hayesas 11, I. Brazdeikis 8 (5 rez. perd.), L. Lekavičius 6, M. Kalnietis 5, A. Polonara 3 (6 atk. kam.), A. Butkevičius 0, K. Lukošiūnas 0, T. Dimša 0.

„CBet“: G. Watsonas 19, D. Bičkauskis 14, J. Garrettas 10.

Tuoj pat po susitikimo „Žalgiris“ pasidalijo M. Kalniečio karjeros kelią apžvelgiančiu trumpu vaizdo klipu:

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA