Oficialaus atidarymo nelaukė: į Kadagių slėnį plūstelėjo tuntai kauniečių | Kas vyksta Kaune

Oficialaus atidarymo nelaukė: į Kadagių slėnį plūstelėjo tuntai kauniečių

Skaitytojos nuotr.

Neblogas oras kauniečius sekmadienį pastūmėjo leisti laiką lauke. Skaitytojai praneša, kad daugybė žmonių patraukė į atnaujintą Arlaviškių pažintinį taką.

„Žmonių milijonas, atrodo, net spūstys formuojasi. Mašinų iki pagrindinės gatvės pristatyta“, – apie 14.30 val. rašė skaitytoja, pridūrusi, kad takas labai gražus, o oras pasivaikščiojimams puikus.

Kaunietė atkreipė dėmesį tik į vieną tako minusą – pastebėjo, kad apsnigtos lentos itin slidžios, nenuvalytos ir nepabarstytos druska, tad žengti reikia atsargiai.

Primename, kad Kauno marių regioniniame parke esantis Arlaviškių pažintinis takas atnaujintas sausio antroje pusėje. Einant taku atsiveria ne tik nuostabios Kauno marių panoramos, bet ir unikalus kadagynas, todėl takas dar vadinamas Kadagių slėnio taku.

Vietoje atitarnavusio medinio tako įrengtas naujas – dabar jo laikančiosios konstrukcijos yra metalinės, o medinės dalys – iš ąžuolo medienos. Tikimasi, kad pažintinis takas tarnaus žymiai ilgiau ir džiugins saugomų teritorijų lankytojus.

Nors iškilmingas Arlaviškių atnaujinto pažintinio tako atidarymas numatytas pavasarį, juo jau galima pasivaikščioti. Prieš penketą metų takas buvo pripažintas gražiausiu Lietuvoje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA