Laiškai apie sprogmenis plūdo ir šeštadienį – grasintojas reikalavo pinigų | Kas vyksta Kaune

Laiškai apie sprogmenis plūdo ir šeštadienį – grasintojas reikalavo pinigų

Asociatyvi / A. Kirtiklio nuotr.

Vilniaus ir Kauno policijos komisariatai šeštadienį gavo to paties grasintojo elektroninių laiškų. Žmogus reikalavo keliasdešimties tūkstančių eurų ir prašė juos pervesti į telefono numerį.

Elektroniniai laiškai su pranešimais apie tariamus sprogmenis į Vilniaus ir Kauno apskričių policijos komisariatus buvo siunčiami nuo 9 val. ryto iki 12 val.

Visi laiškai išsiųsti iš to paties siuntėjo elektroninio pašto. Juose rašoma, neva įvairiuose pastatuose padėta sprogmenų. Kokiuose konkrečiai pastatuose padėti tariami sprogmenys, grasintojas nenurodė.

Kad būtų išvengta sprogimų, reikalaujama pervesti iki 30 tūkst. eurų. Grasintojas pageidavo, kad pinigai būtų pervesti ne į banko sąskaitą, bet į jo nurodytą telefono numerį.

Policijos pareigūnai patikrino patalpas, bet nieko įtartino nerado. Kauno apskrities policija surinko medžiagą ikiteisminiam tyrimui dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Primename, kad ketvirtadienio rytą sulaukta pranešimo apie galimai užminuotą Kauno apygardos teismą. Specialiosios tarnybos pasirodė ir I. Kanto gatvėje, „Kauno dienos“ redakcijoje. Teismo darbuotojai evakuoti, pastatai patikrinti, tačiau sprogmenų nerasta.

Melagingų pranešimų autoriams gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA