Žiauriu dvimetės sužalojimu įtariama motina paleidžiama į laisvę | Kas vyksta Kaune

Žiauriu dvimetės sužalojimu įtariama motina paleidžiama į laisvę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per šventinį laikotarpį šalį sukrėtė įvykis, kai Raseiniuose buvo žiauriai sužalota 2 metų mergytė. Iškart po šios žinios buvo suimta mergaitės motina ir sugyventinis. Ketvirtadienį Prokuratūra skelbia, kad po mėnesį trukusio motinos suėmimo, ji paleidžiama į laisvę.

„Šiandien Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų ikiteisminio tyrimo teisėjas sutiko su Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorės Jūratės Tamašauskienės argumentais ir patvirtino jos nutarimą Raseiniuose sužalotos mergaitės mamai skirti kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą 4 mėnesiams, dėvint elektroninį stebėjimo įtaisą”, – rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas praėjusių metų gruodžio 26 dieną. Išvakarėse 2 metų mergaitė dėl kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas.

Kaip pažymi Prokuratūra, gruodžio 28 dieną byloje įtarimai pagal LR BK 135 straipsnio 2 dalies 1 punktą pareikšti mažametės mamai ir šios draugui. Abiem įtariamiesiems buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Mažametės mamai suėmimas skirtas mėnesiui, jos draugui – dviem mėnesiams. Pastarojo gynėja kreipėsi į teismą, prašydama panaikinti teismo nutartį dėl suėmimo, tačiau šių metų sausio 25 dieną Šiaulių apygardos teismas gynėjos skundą atmetė.

Baigiantis įtariamosios suėmimo terminui, remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma, gautomis specialistų išvadomis ir aiškėjančiomis, kaip įtariama, įvykdyto nusikaltimo aplinkybėmis, buvo priimtas sprendimas įtariamosios kontrolę vykdyti elektronine stebėjimo priemone (apykoje).

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė J. Tamašauskienė pažymi, kad LR BPK 119 straipsnyje („Kardomųjų priemonių paskirtis“) numatytus tikslus galima tinkamai pasiekti ir operatyviai atlikti ikiteisminio tyrimo veiksmus tarpusavyje suderintomis, švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis nei pačia griežčiausia – suėmimo.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų mažamečio sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Primename, kad vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA