Sujudimas Kauno centre: pranešta apie užminuotą „Kauno dienos” redakciją ir teismo rūmus | Kas vyksta Kaune

Sujudimas Kauno centre: pranešta apie užminuotą „Kauno dienos” redakciją ir teismo rūmus papildyta: tuo pat metu esą užminuotos ir Vilniaus įstaigos

Užminuotas Kauno apygardos teismas / A. Kirtiklio nuotr.

Ketvirtadienio rytą sulaukta pranešimo apie galimai užminuotą Kauno apygardos teismą. Specialiosios tarnybos pasirodė ir I. Kanto gatvėje, vėliau paaiškėjo, kad sprogmuo neva ir „Kauno dienos” redakcijoje.

„Gal žinote kas vyksta Kęstučio gatvėje, atkarpa tarp Gedimino ir Mickevičiaus gatvės. Daug ugniagesių automobilių, policijos ekipažų”, – apie 08.34 val. teiravosi skaitytoja.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) budintis pareigūnas, 07.57 val. buvo gautas pranešimas, kad užminuotas Kauno apygardos teismas.

Įvykio vietoje aplinkybes aiškinasi pareigūnai.

Papildyta 09.10 val.

BNS duomenimis iš Kauno apygardos teismo evakuoti darbuotojai. Kaip pranešė teismas, į elektroninį paštą buvo gautas laiškas, kad teismo pastate yra sprogmenų.

Kada bus atnaujintas teismo darbas kol kas nėra žinoma.

„Stop” juostomis aptvertas restoranas „Bokštas“

Specialiųjų tarnybų sujudimas ketvirtadienio rytą, apie 08.48 val., pastebėtas ir I. Kanto gatvėje, „Stop“ juostomis atvertas restoranas „Bokštas“.

Kauno apskr. VPK budinčio pareigūno duomenimis, buvo gautas pranešimas apie suveikusią dūmų signalizaciją, laukiama ugniagesių, kurie atliks patikrą. Vėliau Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba informavo, kad šis pranešimas buvo kiek anksčiau.

Kauno apskrities policijos atstovė Reda Zarauskienė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” nurodė, kad apie 8 val. buvo sulaukta pranešimo apie užminuotą „Kauno dienos” redakciją.

Pranešimų sulaukta ir Vilniuje

Tuo metu ketvirtadienio rytą Vilniaus apskrities policijai pranešta, jog sprogmenys esą padėti visose mokyklose, oro uoste, visose prokuratūrose, BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Taip pat vėl pranešta, kad sprogmuo yra naujienų portalo „15min“ redakcijoje.

„Į visas vietas išvyko policijos pareigūnai“, – BNS sakė R. Matonis.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad dėl pranešimo apie sprogmenį pirmadienį į Kauno oro uostą taip pat skubėjo visos specialiosios tarnybos.

Tokių melagingų pranešimų autoriams gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Papildyta 10.29 val.

Kauno apygardos teismas BNS pranešė, jog patalpas patikrinę pareigūnai 8.50 val. leido tęsti darbą.

Lietuvos oro uostai BNS informavo, jog tiesiogiai grasinimų negavo, tačiau buvo informuoti apie „bendrą grasinimą, gautą policijos pareigūnų“, kuriame oro uostai paminėti tarp „daugelio kitų institucijų“.

„Pagal aviacijos saugumo pirminių atsakomųjų veiksmų planą buvo vykdomos procedūros, vertinama grėsmė, informuojamos specialiosios tarnybos. Buvo atliekama nuodugni teritorijos, erdvių patikra. Atlikus būtinus veiksmus, jokios grėsmės oro uostuose šiuo metu nefiksuojame“, – teigia oro uostai.

Nepaisant gauto pranešimo, keleiviai evakuoti nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA