Iš „CityBee“ kortelės 170 litrų dyzelino Kaune įsipylęs vyras pasigailėjo | Kas vyksta Kaune

Iš „CityBee“ kortelės 170 litrų dyzelino Kaune įsipylęs vyras pasigailėjo

Asociatyvi / „CityBee“, R. Tenio nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai išaiškino asmenį, kuris pasisavino degalus iš degalinės, pasinaudodamas įmonės transportu ir degalų kortele. Nors vyras degalus buvo pardavęs kitam asmeniui, tačiau Kauno apskrities VPK Reagavimo valdybos pareigūnai operatyviai išaiškino šią nusikalstamą veiką.

Kaip skelbiama Kauno apskrities VPK pranešime, sausio 21 d., apie 19.10 val., krovininis mikroautobusas „Volkswagen Crafter“, vairuojamas vyro (g. 1985 m.), atvyko į degalinę, esančią Kaune, R. Kalantos gatvėje, kur prisipylė 170 litrų dyzelino.

Šiuos veiksmus vyras atliko neteisėtai, kadangi pasinaudojo įmonės, teikiančios transporto priemonių nuomos paslaugas, degalų kortele. Vyras dyzeliną pylė į atsivežtą talpą, o ne į nuomojamos transporto priemonės degalų baką. Padaryta turtinė žala siekė apie 300 eurų.

Po 15 minučių Kauno apskrities VPK Reagavimo valdybos pareigūnai Kaune, Pramonės prospekte, sustabdė minėtą krovininį mikroautobusą. Pareigūnai, atlikę transporto priemonės dalinę apžiūrą, viduje nerado talpos su galimai neteisėtai pasisavintu dyzelinu, tačiau žaibiškai išaiškino, kad degalai buvo parduoti kitam vyrui (g. 1981 m.). Patikrinus pirkėjo automobilį „Hyundai“, degalai buvo surasti.

Sulaikytas vyras (g. 1985 m.), kuris neteisėtai pasisavino degalus ir juose pardavė kitam asmeniui, yra žinomas policijos pareigūnams. Vyras nėra Kauno apskrities gyventojas.

Kauno apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

„CityBee“ vyresnioji komunikacijos projektų vadovė Justina Matuliauskienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patikslino, kad dauguma bendrovės klientų atsakingai naudojasi „CityBee“ paslaugomis, rūpinasi savo ir kitų eismo dalyvių saugumu bei įmonės automobiliais.

„Tad tokio tipo incidentų pasitaiko itin retai. Dažniausiai atsakingiems kolegoms pavyksta greitai identifikuoti galimai nusikalstamą veiką. Bendradarbiaujant su policija, jei įtarimai pasitvirtina, imamės visų priemonių šiai veikai sustabdyti, o žalą padaręs asmuo už savo veiksmus atsako įstatymų nustatyta tvarka“, – paaiškino J. Matuliauskienė.

„CityBee“ taisyklės numato, kad transporto priemonės degalų pildymui gali būti naudojama tik toje transporto priemonėje esanti degalų kortelė. Draudžiama kortele apmokėti už degalus, pilamus į bet kokią kitą transporto priemonę ar kitą tarą. Klientui pažeidus šį draudimą, bendrovė praneša policijai apie neteisėtą degalų pasisavinimą, o kliento atžvilgiu taikoma atsakomybė.

Degalų pasisavinimo atveju klientas privalo sumokėti „CityBee“ 300 eurų baudą, kuri yra skirta kompensuoti bendrovės nuostolius, patiriamus dėl tokių įvykių nustatymo, administravimo, užkardymo ir prevencijos. Taip pat papildomai privaloma atlyginti visą pasisavintų degalų vertę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA