Kaunietis A. Valujavičius jau įveikė ketvirtadalį kelionės per Atlantą | Kas vyksta Kaune

Kaunietis A. Valujavičius jau įveikė ketvirtadalį kelionės per Atlantą

delfi.lt 2023/01/25 21:13

Keliautojas Aurimas Valujavičius pasidalino džiugia naujiena, kad įveikė jau daugiau nei 1000 jūrmylių. Jis taip pat džiaugėsi, kad šią atkarpą įveikė per pirmąjį mėnesį.

„1000 jūrmylių padaryta! Jau perkopta ir 2000 km! Tai va taip va ir prabėgo pirmas mėnuo Atlanto vandenyne. Daug bangų, daug vėjo, daug nuotaikos kaitų, daug yrių per sukastus dantis, daug yrių su šypsena veide ir nuoširdžiu juoku iš senų atsiminimu, bet bendrai, aš irkluoju vandenynu! Tuom viskas ir pasakyta. Pildau savo svajonę apsuptyje begalybės, kas gali būti geriau. Gyvenam kartą šaiką, pasidžiaukime“, – rašo keliautojas.

Pozityviai nusiteikęs Aurimas su kelionę sekančiais lietuviais pasidalijo ir nauju vaizdo įrašu, kuriame pasakoja, kad jaučiasi puikiai, o greitis vis labiau didėja.

Primename, jog pasitelkdamas tik savo jėgą, jis irkluoja Atlantu po 14 valandų per parą – vienas, be palydos ir pagalbos iš šono.

A. Valujavičiaus šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Keliautojo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti čia.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA