Šiuolaikiškas žvilgsnis į vaiko raidą – naujoje „Altamedica“ vaikų reabilitacijos klinikoje | Kas vyksta Kaune

Šiuolaikiškas žvilgsnis į vaiko raidą – naujoje „Altamedica“ vaikų reabilitacijos klinikoje

„ALTAMEDICA“ KLINIKOS / SOJA PHOTOGRAPHY NUOTR.

Visi tėvai nori matyti savo vaiką laimingą ir sveiką, todėl vos tik jam gimus pradeda rūpintis vaiko sveikata ir stebėti jo raidą. Natūralu, kad tėvams, ypač auginantiems pirmąjį vaiką, gali būti neramu dėl vaiko vystymosi, todėl, norėdami stebėti fizinę ir kognityvinę vaiko raidą, tėvai vis dažniau kreipiasi į vaikų reabilitacijos specialistus profilaktikai.

Siekdama gerinti kūdikių ir vaikų sveikatinimo paslaugų prieinamumą ir kokybę Kauno mieste, „Altamedica“ atvėrė modernią vaikų reabilitacijos kliniką, kurioje siūlomas platus kompleksinių kūdikių ir vaikų reabilitacijos paslaugų spektras, padedantis užtikrinti vaikų raidos vystymosi dėsningumus.

Įvairaus profilio paslaugos: nuo ambulatorinės reabilitacijos iki novatoriškų sveikatinimo veiklų

„Altamedica“ vaikų reabilitacijos klinika siekia, kad kiekvienas pacientas gautų visą reikalingą pagalbą vienoje klinikoje. Todėl, plėtojant klinikos idėją, nuspręsta įtraukti įvairaus profilio paslaugų – nuo individualios kineziterapijos ir masažų iki naujų veiklų, tokių kaip: hidroterapija kūdikiams ir vaikams, kūdikių ir vaikų plukdymas tiek mažose vonelėse, tiek dideliame baseine, vaikų integracija grupėse, grupiniai veiklos užsiėmimai, sensorikos kambarys ir kt.

„Altamedica“ vaikų reabilitacijos klinikoje atsižvelgiama į paciento poreikius, todėl sveikatinimo ar reabilitacijos programa pritaikoma individualiai. Įvertinus kiekvieno paciento atvejį, pagal diagnozę sudaromas gydymo planas arba rekomenduojama sveikatinimo profilaktika. Norint profilaktiškai sekti vaiko raidos pasiekimus, galima pasirinkti individualias kineziterapijos procedūras, kurių metu įvertinami vaiko motoriniai įgūdžiai, tiek stipriosios, tiek silpnosios griaučių-raumenų grandys, o tėveliams suteikiama naudingų rekomendacijų darbui namuose su savo mažyliais.

Viena populiariausių klinikoje teikiamų paslaugų – kūdikių hidroterapija. Tai – novatoriška lavinamoji procedūra, kuri padeda aktyvinti fizinę ir kognityvinę kūdikio raidą, kūdikiui plūduriuojant ir mankštinantis vandenyje. Ši naudinga ir smagi patirtis džiugina ir kūdikius, ir jų tėvus – itin žavu stebėti kūdikio judesius vandenyje, o labiausiai tėvus sužavi nardymas. Vaikų reabilitacijos klinikos vyr. kineziterapeutė Vytautė Bernotienė sako, kad „hidroterapiją galima taikyti profilaktiškai, kaip judėjimo formą tipinės raidos vaikams“, o dėl teigiamo poveikio nervų sistemai ir miegui šią procedūrą galima atlikti neramiems, mažai ir jautriai miegantiems ar didelio raumenų tonuso kūdikiams.

Kūdikių hidroterapija / „Altamedica“ vaikų reabilitacijos klinika / „Altamedica“ klinikos / SoJa Photography nuotr.

Reabilitacija bendradarbiavimo principu „specialistas–tėvai–vaikai“

Taikant reabilitacijos paslaugas, klinikoje dirba platus spektras specialistų, kurių profesinė specializacija – kūdikių ir vaikų vystymąsis. Taip klinikoje dirbančių gydytojų, kineziterapeutų, ergoterapeutų, psichologų ir logoterapeutų komandos gali užtikrinti kompleksinių paslaugų teikimą ir visapusišką vaiko raidos stebėjimą bei spartinimą.

Vaikų reabilitacijos klinikos vadovė, kineziterapeutė Agnė Uldinskė pabrėžia, kad „klinikoje dirbantiems specialistams yra svarbus aktyvus tėvų įsitraukimas į sveikatinimo procesus, nes taikant bendradarbiavimo principą „specialistas-tėvai-vaikai“ galima pasiekti geriausių rezultatų“. Todėl „Altamedica“ vaikų reabilitacijos klinikoje tėvai yra integruojami į reabilitacijos procesus, suteikiamos rekomendacijos aplinkos pritaikymui ir veikloms namuose. Visa tai leidžia tėvams jaustis ramesniems ir labiau pasitikėti savimi.

„Ankstyvosios vaikystės laikotarpis turi didelę įtaką vėlesnio gyvenimo kokybei ir gyvensenos ypatumams, o gera fizinė ir psichinė sveikata yra vieni svarbiausių veiksnių sveiko ir laimingo vaiko vystymuisi. Todėl svarbu padėti vaikams augti“, – sako vaikų reabilitacijos klinikos vadovė, kineziterapeutė Agnė Uldinskė.

Altamedica vaikų reabilitacijos klinikos stiprybė – dėmesys, empatija mažiausiems pacientams ir teikiamų paslaugų kokybė. Klinika įsikūrusi adresu Šiaurės pr. 8C, Kaunas (II aukštas). Čia teikiamos tiek nemokamos (ligonių kasų kompensuojamos), tiek privačios paslaugos, už kurias, be tradicinių mokėjimo būdų, galima atsiskaityti Kaunastic ar draudimo kortelėmis. Paslaugos teikiamos kiekvieną darbo dieną nuo 8 val. iki 19 val. Užsiregistruoti norimoms paslaugoms galima telefonu 8 649 30256 arba el. paštu reabilitacijosklinika@altamedica.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA