G. Landsbergis su TS-LKD tarsis dėl nepartinių kandidatų | Kas vyksta Kaune

G. Landsbergis su TS-LKD tarsis dėl nepartinių kandidatų papildyta

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2023/01/25 15:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis žada su partiečiais tartis dėl požiūrio į nepartinius kandidatus po žinios, kad taip į Seimą išrinktas Kristijonas Bartoševičius figūruoja teisėsaugos tyrime dėl galimo seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo.

Vis dėlto valdančiųjų konservatorių pirmininkas pabrėžia, jog norėtų, kad partija liktų atvira nepartiniams kandidatams ir jais pasitikėtų.

„Faktas, kad kviečiant žmones, sudarant taisykles ir galimybes drauge su partijos sąrašu patekti į Seimą – mano atsakomybė, aš niekaip kitaip jos nematau, dėl to apgailestauju. Ketinu ir partijos – manau, kad tai bus Prezidiumo posėdis – irgi taip pat pasitarti dėl bendros partijos pozicijos. Manau, kad tai yra svarbu“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė G. Landsbergis.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad tai nereiškia, jog partijos turėtų nebepasitikėti žmonėmis.

„Aš nenorėčiau, kad (…) mes uždarytume kelius, kad mes de facto nepasitikėtume žmonėmis ir kažkaip tai turėtume juos atmesti. Aš suprantu, kad galbūt toksai lūkestis yra. Bet aš norėčiau, kad politinės bendruomenės išlaikytų galimybę būti atviros žmonėms. O kad tokių atvejų ar tokių prielaidų susidaro atviroje bendruomenėje, tai yra apmaudu ir dėl to aš labai apgailestauju“, – kalbėjo partijos vadovas.

K. Bartoševičiaus pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo VRK gavo elektroniniu paštu praėjusį penktadienį, apie 20 valandą.

Kristijonas Bartoševičius / DELFI nuotr.

Politikas tvirtino, kad tai apgalvotas, ne staiga gimęs, o pribrendęs apsisprendimas, ir Seimą nutarė palikti dėl asmeninių priežasčių, tai yra sveikatos būklės.

G. Landsbergis trečiadienį žurnalistams sakė, kad penktadienį taip pat buvo informuotas būtent apie tokią jo traukimosi versiją.

Tačiau pirmadienį Generalinė prokuratūra pranešė, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kad būtina spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą.

Anot prokuratūros pranešimo, tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

„Nėra žmonių partijoje, kurie turėtų kitą poziciją ar kitą nuomonę ar mėgintų kažkaip kitaip pristatyti tą situaciją. Manau, kad visi yra sukrėsti ir aš kalbu turbūt tikrai čia ne tik apie save“, – sakė G. Landsbergis.

K. Bartoševičius į Seimą buvo išrinktas 2020 metais pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą. Jo vietą Seime užims buvęs krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA