„Jaunimo linija“ ieško savanorių – galima padėti nuotoliniu būdu | Kas vyksta Kaune

„Jaunimo linija“ ieško savanorių – galima padėti nuotoliniu būdu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Emocinę paramą teikianti organizacija „Jaunimo linija“ ieško naujų savanorių, kad telefoniniais ir internetiniais pokalbiais teiktų emocinę paramą jauniems žmonėms. Savanorių ieškoma Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestuose, taip pat savanoriauti galima ir nuotoliniu būdu iš bet kurio kito Lietuvos miesto ar net iš užsienio. Registruotis galima čia.

Šiuo metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Skuode „Jaunimo linija“ turi 347 savanorius. Per mėnesį „Jaunimo linija“ atsako į vidutiniškai 2200 skambučių, o vakarais savanoriai teikia emocinę paramą internetiniais pokalbiais, kurių pastaraisiais mėnesiais būna virš 600. Tačiau dėl natūralios savanorių kaitos, „Jaunimo linija“ gali atsakyti tik į maždaug 63 proc. visų kreipimųsi.

Todėl organizacija renka naują savanorių pamainą, kurie teiktų emocinę paramą nuo 2023-ųjų pavasario. Renkamos grupės mokymams ir kviečiami registruotis į informacinius susitikimus, kuriuose norintieji sužinos viską, ko reikės būsimam savanoriui, kiek reikės mokytis ir kaip teikti emocinę paramą. Infromaciniai susitikimai vyksta nuotoliniu būdu per „Zoom“ programėlę.

„Labas, savanori, ačiū, kad atėjai!”, – taip norime pasakyti visiems naujiems savanoriams, kurių „Jaunimo linijoje“ šiuo metu labai trūksta ir jie labai reikalingi. Norime pakviesti žmones, kurie dvejoja, ar verta savanoriauti, apsispręsti ir imtis šios atsakingos, bet kartu ir apdovanojančios veiklos. Didžioji dauguma „Jaunimo linijos“ savanorių sako, kad savanorystėje jie ne tik padėjo kitiems, bet ir atrado save, daug ko išmoko, įgijo naujų draugų ir naujų patirčių“, – sako „Jaunimo linijos“ Vilniaus padalinio vadovė Alvyda Šinušaitė.

„Jaunimo linijos“ savanorystė yra ilgalaikė. Žmogus, norintis tapti savanoriu ir teikti emocinę paramą telefonu ar internetiniais pokalbiais, turi praeiti intensyvius 4 mėnesius trunkančius mokymus, kuriuose susipažįsta su emocine parama, psichologijos žiniomis, praktikuojasi teikti grįžtąmąjį ryšį, išklausyti ir atliepti besikreipiančiojo jausmus. Savanoriais gali tapti 18 metų sulaukę gyventojai, galintys skirti 15 valandų per mėnesį savo laiko. Registuotis į informacinį susitikimą galima čia.

„Jaunimo linija“ teikia emocinę paramą visą parą anonimiškai ir konfidencialiai bei nemokamai.

Informaciją apie „Jaunimo linijos“ teikiamą emocinę paramą:

nemokamu telefonu visą parą 8 800 28888
pokalbiais internetu (angl. chat) kasdien nuo 18 val. iki 24 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA