Mirė paliatyviosios medicinos Lietuvoje pradininkas A. Šeškevičius | Kas vyksta Kaune

Mirė paliatyviosios medicinos Lietuvoje pradininkas A. Šeškevičius

BNS 2023/01/23 15:21
DELFI, R. Tenio nuotr.

Šalies vadovams reiškiant užuojautą dėl gydytojo profesoriaus Arvydo Šeškevičiaus mirties prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad paliatyvos pagalbos kūrėjas paliko reikšmingą pėdsaką Lietuvos medicinos ir socialinės slaugos srityje.

„Profesorius A. Šeškevičius, įkūręs ir ilgus metus vadovavęs Slaugos fakultetui Kauno medicinos universitete, paliko reikšmingą pėdsaką Lietuvos medicinoje ir socialinės slaugos srityje, atkakliai siekdamas, kad ligonių ir žmonių su negalia psichologiniai, socialiniai ir dvasiniai poreikiai taptų sudėtine Lietuvos asmens sveikatos priežiūros sistemos dalimi“, – rašoma šalies vadovo užuojautoje.

Anot G. Nausėdos, Lietuva neteko nusipelniusio mediko, kuris savo profesinį kelią susiejo ne tik su kardiologo specializacija, bet ir su pagalba pacientams, sergantiems lėtinėmis, nepagydomomis ligomis, tapo paliatyviosios pagalbos sistemos įkūrėju Lietuvoje.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, A. Šeškevičiaus rūpesčiu Lietuvoje paliatyvioji medicina tapo atskira specialybe, sukurta nacionalinė paliatyviosios pagalbos teikimo sistema, kad būtų pagerinta sunkiai sergančiųjų gyvenimo kokybė.

„Dėl šios netekties nuoširdžiai užjaučiu šeimą, medikų ir pacientų bendruomenes“, – pranešime sakė ji.

A. Šeškevičius – ilgametis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, daktaras, Lietuvos paliatyviosios medicinos draugijos prezidentas, 2016 metais buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Urna su profesoriaus palaikais bus pašarvota Kaune „Rekviem“ laidojimo namuose (Jonavos g. 41A). Lankymas sausio 24 (antradienį) nuo 10 iki 21 val. ir sausio 25 (trečiadienį) nuo 9 iki 12 val. Profesorius bus laidojamas Simno kapinėse.

Mišios už velionį Vilniuje vyks sausio 23 (pirmadienį) 18 val. Šv. Kryžiaus bažnyčioje (prie Prezidentūros).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA