Kaunietę neramino vėlų vakarą iš kito Nemuno kranto sklindantys garsai | Kas vyksta Kaune

Kaunietę neramino vėlų vakarą iš kito Nemuno kranto sklindantys garsai

/ R. Tenio nuotr.

Kaunietė kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakciją norėdama išsiaiškinti, kodėl vėlų vakarą vykdomi darbai su sunkiąja technika. Moters teigimu, iš kito Nemuno kranto buvo girdėti ir virstantys medžiai. Kauno rajono savivladybės atstovai informavo apie privačiame sklype vykdomus darbus, tačiau aplinkosaugininkai aiškinsis ar želdiniai buvo kertami legaliai.

„Gal žinote, kokie darbai tokiu metu gali būti vykdomi su sunkiąja technika Nemuno pakrantėje priešais Lampėdžius (kitoje Nemuno pusėje)? Labai keista, nes dieną buvo ramu, o dabar, sutemus, prasidėjo darbai. Girdisi variklio riaumojimas ir lūžtančių medžių garsas…“ – praeitą savaitę klausė kaunietė Eligija.

Darbai Panemunės kelyje / skaitytojos Eligijos nuotr.

Ringaudų seniūnė Rūta Slivinskienė informavo Kauno rajono savivaldybę, kad darbai vyksta privačiame sklype, šalinami krūmokšniai ir menkaverčiai medžiai, kuriems pjauti nereikia leidimo.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė situaciją pakomentavo šiek tiek plačiau.

„Nustatyta, kad kertami želdiniai – privačiame žemės sklype (Ringaudų seniūnijoje). Nurodyto sklypo savininkai į Savivaldybę dėl leidimo kirsti minimame žemės sklype augančius saugotinus želdinius nesikreipė. Turimomis žiniomis, tyrimą dėl nurodytos situacijos, pagal kompetenciją, atlieka Aplinkos apsaugos departamentas“, – informavo J. Rakauskaitė.

Nemuno pakrantė
Nemuno pakrantė / R. Tenio nuotr.

Apie situaciją pasiteiravus Aplinkos apsaugos departamento atstovų, šie pranešė, kad buvo nuvykę į įvykio vietą apžiūrėti kokie darbai atlikti, tačiau apžiūros metu darbininkai negalėjo pateikti leidimų medžių kirtimui. Šiuo metu nustatinėjama ar buvo padaryta žala gamtai.

„Informuojame, kad 2023.01.12 Departamento Pranešimo priėmimo tarnyba gavo pranešimą (dienos metu), kad Nemuno pakrantėje, priešingoje pusėje negu Lampėdžių karjeras, yra pjaunami medžiai. Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnams nuvykus į nurodytą vietą, buvo nustatyta, jog vykdomi sklypo valymo darbai – kertami želdiniai ir želdynai.

Sklypas privatus, želdymo kirtimo darbus vykdė sklypo savininko samdyta įmonė. Apžiūros metu leidimai kirsti medžiams pateikti nebuvo. Šiuo metu vykdomas tyrimas. Nustačius, kad buvo iškirsti saugotini želdiniai bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala bei pradėta administracinė teisena“, – informavo Komunikacijos ir aplinkai saugaus elgesio skatinimo departamento Komunikacijos skyriaus atstovai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA