Renkama įsimintiniausia 2022 metų Kauno kultūros iniciatyva | Kas vyksta Kaune

Renkama įsimintiniausia 2022 metų Kauno kultūros iniciatyva

V. Putvinskio gatvės diena, 2022./ S. Venckutės nuotr.

Kauno menininkų namai (KMN) kviečia rinkti įsimintiniausią 2022 m. Kauno miesto ir rajono kultūros iniciatyvą. Ketvirtus metus skelbiamas konkursas lydi šiemet jau 24-ąjį kartą organizuojamus įsimintiniausio Kauno miesto menininko rinkimus.

Prabėgę metai Kauno miesto ir rajono kultūrai buvo ypač svarbūs ir gausūs. Programa „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ užliejo miestą įvairiausiais renginiais ir iniciatyvomis, taip suburdama ir sustiprindama miesto bei rajono bendruomenes, įtvirtindama Kauno vietą Europos kultūros žemėlapyje. Remiantis renginių svetainės kultura.kaunas.lt duomenimis, per 2022 m. į svetainės kalendorių buvo įkelti 2896 renginiai, iš kurių ne vienas Kauno kultūros bendruomenės pristatytas įsimintinas kultūros įvykis.

Šių metų rinkimuose laukiama 2022 m. pasižymėjusių kultūros iniciatyvų, veikusių Kauno mieste ir Kauno rajone. Rekomenduojama atsižvelgti į iniciatyvos poveikį įvairioms gyventojų grupėms ir bendruomenėms. Apribojimai kultūros iniciatyvų pobūdžiui netaikomi, tačiau negali būti politinės, t.y. politinių partijų, kandidatų iniciatyvos.

Kauno kultūros mugė 2022./ G. Jovaišos nuotr.

Rinkimai vyks dviem etapais: iki sausio 31 d. tiek kultūros organizacijos, tiek patys kūrėjai ar žmonės, besidomintys Kauno kultūra, kviečiami teikti savo kandidatus konkursui. Kandidatai bus įtraukti į ilgąjį sąrašą ir paskelbti viešam balsavimui, po kurio bus atrinktos penkios daugiausia visuomenės balsų surinkusios iniciatyvos. Jų vertinimas bus deleguotas specialiai konkursui sukviestai kultūros profesionalų komisijai. Nugalėtoju taps kandidatas, surinkęs daugiausia komisijos ir visuomenės balsų. Jam bus skirta Kauno miesto kultūros premija.

Kartu su įsimintiniausios Kauno kultūros iniciatyvos konkursu prasideda ir įsimintiniausio Kauno miesto menininko rinkimai. Meno kūrėjų sąjungos, organizacijos ir institucijos pakviestos pasiūlyti savo kandidatus, iš kurių vasario pabaigoje KMN sudaryta komisija išrinks labiausiai 2022 m. pasižymėjusį profesionalaus meno kūrėją iš Kauno.

Kandidatų įsimintiniausios Kauno kultūros iniciatyvos rinkimams teikimas vyksta iki sausio 31 d. (imtinai), vėliau bus skelbiamas viešas balsavimas. Įsimintiniausia 2022 m. Kauno kultūros iniciatyva kaip ir Įsimintiniausias miesto menininkas bus skelbiami 2023 m. kovo mėn.

Kandidatų teikimo formą galima rasti čia.

Pirmą kartą 2018 m. surengti Įsimintiniausios Kauno kultūros iniciatyvos rinkimai suteikė galimybę kauniečiams ir kitų miestų gyventojams, sekantiems miesto kultūros pulsą (tiek profesionalams, tiek plačiajai publikai) patiems siūlyti ir išrinkti jiems aktualiausią Kauno kultūros lauko vyksmą.

2021-aisiais įsimintiniausia 2020 m. iniciatyva tapo Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos projektas „Interaktyvus žydų kultūros paveldo Kaune žemėlapis“, viešu balsavimu išrinktas iš 30-ties nominacijų.

Dėl papildomos informacijos kreiptis į KMN Kultūros infocentrą (kulturosinfocentras@kmn.lt arba tel. nr.: +370 664 22 938 ).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA