M. Kalniečio sprendimas nustebino Kauno „Žalgirio“ kapitoną | Kas vyksta Kaune

M. Kalniečio sprendimas nustebino Kauno „Žalgirio“ kapitoną

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2023/01/21 16:30
E. Ulanovas, M. Kalnietis / G. Bitvinsko, R. Tenio nuotr.

Edgaras Ulanovas nuo šio sezono yra Kauno „Žalgirio“ kapitonas, bet tik nuo kito mėnesio komandos rūbinėje jis bus vyriausias žalgirietis visomis prasmėmis. Mat atsisveikinti teks su veteranu Mantu Kalniečiu, kuris pats nutarė trauktis į užtarnautą poilsį nebelaukdamas vasaros. E. Ulanovą toks kolegos sprendimas užklupo netikėtai.

Paskutines karjeros rungtynes M. Kalnietis pasirinko sužaisti sausio 29 d., kuomet „Žalgiris“ priims Jonavos „Cbet“.

36-erių įžaidėjas yra paskutinis savo kartos, kurios ryškiausios figūros taip pat buvo Paulius Jankūnas bei Jonas Mačiulis, mohikanas „Žalgiryje“.

A. Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis pagrindinėje gimtojo miesto ekipoje (o netrukus – ir Lietuvos rinktinėje) debiutavo dar 2006 metais ir su pertraukomis jai atstovavo beveik dešimt metų.

Praėjusiame sezone į „Žalgirį“ grįžęs 196 cm ūgio krepšininkas tikėjosi nebūti vien ankstesnių laikų simbolis, bet jo viltis nubraukė įkyri čiurnos trauma, po kurios M. Kalnietis taip ir nebeatsigavo.

Šiame sezone Eurolygoje jis iš viso tesužaidė 12 min. ir nepelnė nė taško. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) gynėjas leisdavo atsikvėpti pagrindiniams krepšininkams – per 10 rungtynių ant parketo praleisdavo vidutiniškai po 14 min. ir fiksavo 3,7 taško bei 3 rezultatyvių perdavimų statistiką.

Galiausiai atsarginių suolas pabodo tituluotam žaidėjui, susitariusiam su klubu dėl sutarties nutraukimo anksčiau laiko.

E. Ulanovas atskleidė bandęs įtikinti veteraną sulaukti sezono pabaigos, bet šaukštai jau buvę po pietų.

„Bandžiau perkalbėti Mantą, bet, kaip supratau, jis jau buvo tvirtai nusprendęs, ką darys. Mantas buvo labai svarbi figūra „Žalgirio“ rūbinėje – vien jau dėl to man buvo šiek tiek gaila, kad jis pasitraukia.

Nenorėjau jo netekti, nes jis man labai daug padėdavo. Mantas – labai patyręs, daug matęs, daug suprantantis, turi ką patarti. Jo vaidmuo aikštėje nebuvo didelis, bet kas kita – mūsų rūbinė“, – komentavo 31-erių kauniečių kapitonas.

Puolėjo nuomone, M. Kalnietis galėjo ir neskubėti dėti tašką nelaukdamas sezono finišo.

„Galbūt aš elgčiausi kitaip, bet kiekvienas turi savų minčių. Palinkėsiu jam kuo didžiausios sėkmės naujuose gyvenimo iššūkiuose, žinoma, toliau seksime jo kelią“, – sakė E. Ulanovas.

Atsisveikinęs su krepšiniu, M. Kalnietis ners į kitą savo aistrą – futbolą.

Jis tapo Lietuvos futbolo vicečempionų „Kauno Žalgirio“ prezidentu. M. Kalniečiui ir iki šiol priklausė 30 proc. pastarojo klubo.

Likusias dalis valdo „Žalgirio“ krepšinio klubas ir jo direktorius Paulius Motiejūnas. Būtent „Kauno Žalgiris“ laikomas realiausiu pretendentu tapti pernai rekonstruoto ir didžiausiu šalyje tapusio S. Dariaus ir S. Girėno stadiono operatoriumi.

„Pirmi metai bus nelengvi, bus daug iššūkių. Bet matau, kad Mantas maksimaliai nusiteikęs su jais tvarkytis. Reikia eiti ten, kur širdis veda, nebijoti suklysti“, – drąsino E. Ulanovas.

Penktadienį M. Kalnietis buvo registruotas pergalingai Eurolygos dvikovai su Belgrado „Crvena Zvezda“ (71:66), bet aikštėje taip ir nepasirodė.

Su „Žalgiriu“ jis keturis sykius tapo Lietuvos čempionu, su Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) 2013-aisiais laimėjo Europos taurę, su nacionaline rinktine dukart tapo Europos vicečempionu ir sykį – pasaulio pirmenybių bronziniu prizininku.

2013-aisiais geriausiu šalies krepšininku išrinktas įžaidėjas taip pat yra tapęs Prancūzijos ir Italijos čempionu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA