„Taffel“ traškučių gamintojas išsprendė kauniečio galvos skausmą | Kas vyksta Kaune

„Taffel“ traškučių gamintojas išsprendė kauniečio galvos skausmą teigia, kad apie pakeitimą informuotos institucijos

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojui pasidalijus informacija bei nuotraukomis, kuriose matomas neatitikimas ant „Taffel“ traškučių pakuočių bei dėžių, situaciją pakomentavo traškučių gamintojai – bendrovė „Orkla Latvija“. Kaunietis prieš gerą savaitę atkreipė dėmesį, kad bulvių traškučių dėžės sudaro įspūdį produktus esant pagamintus su saulėgrąžų aliejumi, nors sudėtyje, anot vyro, nurodomas kitas ingredientas.

Sausio 11 dieną portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas atsiuntė dvi nuotraukas. Jose matyti ant bulvių traškučių dėžių vaizduojamos saulėgrąžos ir tekstinė informacija, skelbianti, jog produktai pagaminti naudojant saulėgrąžų aliejų. Visgi, patikrinęs sudėtį „Barboros“ internetinėje parduotuvėje, skaitytojas išsiaiškino, kad bulvių traškučiai yra gaminami visai ne su saulėgrąžų, kaip teigiama ant produktų dėžių, o su palmių aliejumi.

„Barboroje“ pateikiama „Taffel“ sudėtis – su palmių aliejumi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Pirmadienį „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare situaciją lakoniškai nušvietė „Maxima LT“ komunikacijos projektų vadovas Tomas Bašarovas, dėl detalesnės informacijos pasiūlęs kreiptis į „Orkla Latvija“ įmonės atstovus.

„Maximoje“ apsilankęs skaitytojas: ar tai nėra pirkėjų klaidinimas?

Kaip tarė, taip ir padarėme – netrukus sulaukėme atsakymo iš „Orkla Latvija“ komunikacijos direktorės Linetos Mikšos.

„Džiaugiamės galėdami Jus informuoti, kad vėl naudosime saulėgrąžų aliejų savo traškučių gaminiuose. <…> Dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą saulėgrąžų aliejaus kurį laiką nebuvo pasaulinėje rinkoje. Mes, kaip ir kitos įmonės, dėl šios priežasties buvome priversti bulvių traškučių ir kitų sūrių užkandžių gamyboje saulėgrąžų aliejų laikinai pakeisti atsakingai gautu ir sertifikuotu palmių aliejumi.

Viena iš gamybai reikalingų žaliavų pasaulinėje rinkoje pasibaigė neįtikėtinai greitai ir dėl to buvo neįmanoma iš karto pakeisti pakuotės. Todėl, atsižvelgdama į maisto pramonės krizę, Europos Komisija išreiškė savo poziciją dėl produktų ženklinimo informacijos, susijusios su žaliavų keitimu, leistinų nukrypimų“, – gautame laiške rašė „Orkla Latvija“ komunikacijos direktorė.

L. Mikša teigė, kad Lietuvos Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) taip pat buvo informuota apie situaciją maisto pramonėje ir žinojo, jog saulėgrąžų aliejus kurį laiką nebeprieinamas. VMVT esą pažiūrėjo lanksčiai ir leido prekyboje naudoti esamas produktų pakuotes, pažymėtas saulėgrąžų aliejaus ženklu, papildant pakuotes etikete „Pagaminta palmių aliejuje“.

„Tuo metu mūsų komanda jau dirbo prie naujųjų pakuočių kūrimo ir laipsniško keitimo, kad pakuočių ženklinimas kuo greičiau atitiktų panaudotas žaliavas. Tuo momentu mažmeninės prekybos parduotuvėse galėjo būti traškučių, pagamintų įvairiuose aliejuose. <…>

Traškučiams naudojamos dėžės nebuvo keistos, nes dėžės naudojamos gaminių transportavimui, o pakuotės yra pagrindinis informacijos šaltinis. Ir pabrėžiame, kad tai buvo laikina situacija, o mūsų tikslas – vėl sugrįžti prie saulėgrąžų aliejaus naudojimo, kas yra daroma šiuo momentu. Žinoma, prireiks šiek tiek laiko, kol kiekvienoje prekių lentynoje produktai pasikeis“, – susidariusią situaciją aiškino L. Mikša.

„Orkla Latvija“ komunikacijos direktorė akcentavo ir tai, kad ši problema nėra susijusi išskirtinai su „Maximos“ parduotuvėmis. Tokios dėžės bulvių traškučiams gabenti taip pat naudojamos Latvijoje, Lietuvoje bei kitose šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA