Vėliavų jūra subangavusi „Žalgirio“ arena serbus sutiko švilpimu | Kas vyksta Kaune

Vėliavų jūra subangavusi „Žalgirio“ arena serbus sutiko švilpimu

„Žalgirio“ palaikymo grupės „Green White Boys“ praėjusį savaitgalį nuskambėjęs raginimas buvo išgirstas. Ne vienas į „Žalgirio“ areną penktadienio vakarą atėjęs sirgalius su savimi atsinešė Ukrainos dvispalvę, o „Crvena Zvezda“ krepšininkai buvo sutikti itin nesvetingai.

Likus maždaug pusvalandžiui iki mačo su Belgrado „Crvena Zvezda“ pradžios ant parketo žengę Serbijos ekipos krepšininkai buvo pasitikti kurtinančiu švilpimu ir jau tradicine skanduote „putin ***lo“. Aplodismentai švilpimą nustelbė aikštėje pasirodžius žalgiriečiams.

Dar didesnis triukšmas užtvindė tribūnas prieš oficialų komandų pristatymą pranešėjui perskaičius „Crvena Zvezda“ žaidėjų pavardes – jų girdėti buvo tiesiog neįmanoma.

Primename, kad serbams užkurti išskirtinę pirtį GWB nusprendė po praėjusio sezono „Crvena Zvezda“ akibrokšto, kai komanda atsisakė viešai pasmerkti Rusijos karą Ukrainoje. Į Kauną grįžtančią ekipą fanai ragino pasitikti iškalbingai, į rungtynes atsinešti ne tik Lietuvos, „Žalgirio”, bet ir Ukrainos atributiką bei vėliavas.

„Kartais ne viskas yra tik apie krepšinį. Tą pačią akimirką, kai praėjusiame sezone Belgrado „Crvena Zvezda“ žaidėjai atsisakė laikyti transparantą, raginantį sustabdyti karo veiksmus Ukrainoje, tapo aišku – šis klubas, jo vertybės, sirgaliai atsiduoda rusiška vata. <…>

Raginame visus, kurie atvyks į rungtynes, neštis ne tik Lietuvos, „Žalgirio“, bet ir Ukrainos atributiką, vėliavas. Jeigu kažkam tai kelia pyktį – tegul sprogsta nuo jo“, – socialiniame tinkle skelbė GWB, pridūrę, kad tai nėra paprastas mačas, kuriame atsisėdus galima mėgautis krepšiniu, o rungtynės, kuriose kiekvieno „Žalgirio“ fano pareiga maksimaliai palaikyti Kauno komandą.

Penktadienį Belgrado klubas vėl vieši Kaune, o „Žalgirio“ arena pilnutėlė – 11-ą kartą iš eilės išparduoti visi bilietai į Eurolygos rungtynes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA