G. Landsbergis su „Meta“ atstovu aptarė „Facebook“ paskyrų blokavimą | Kas vyksta Kaune

G. Landsbergis su „Meta“ atstovu aptarė „Facebook“ paskyrų blokavimą

Gabrielius Landsbergis / DELFI nuotr.

Sausio 18 dieną Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Šveicarijoje, Davose, susitiko su „Meta” Globalių santykių prezidentu Nick Clegg, su „Google” EMEA prezidentu Matt Brittin ir su Europos Komisijos viceprezidente Vera Jourova.

„Socialiniai tinklai ir ypač „Facebook”, vaidina ypatingai svarbų vaidmenį telkiant paramą Ukrainai, informuojant visuomenę apie karo eigą, stiprinant atsparumą Rusijos dezinformacijai. „Facebook” atstovai pažadėjo operatyviai ieškoti sprendimų, kad Lietuvos visuomenės veikėjų ir politiškai aktyvių žmonių paskyros nebūtų blokuojamos dėl nereikšmingų lingvistinių niuansų“, – apibendrindamas susitikimą su „Meta” Globalių santykių prezidentu sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Susitikimo su „Google” EMEA prezidentu M. Brittin metu, užsienio reikalų ministras aptarė didžiųjų technologinių bendrovių atsakomybę ir galimybę kovoje su propaganda taikyti pažangiausias technologijas, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai.

G. Landsbergis pakvietė „Google” skirti dar didesnį dėmesį, stiprinant visuomenių atsparumą dezinformacijai ir kibernetinėms atakoms.

„Sutarėme su Europos Komisijos viceprezidente Vera Jourova, kad „Facebook” ir kitos socialinės platformos turi ne tik veiksmingiau kovoti su Rusijos propaganda, bet ir sąžiningai laikytis prisiimtų įsipareigojimų bei tarnauti tiesos, o ne melo sklaidai“, – pažymėjo ministras G. Landsbergis.

Lietuvos susirūpinimą kelia tai, jog Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje „Facebook“ blokuoja kai kuriuos Ukrainą palaikančiųjų komentarus.

Kaip skelbė dezinformacijos analizės centras debunk.org, Ukrainą palaikančios paskyros dažniausiai blokuojamos už terminus „maskoliai“, „kacapai“ ir „orkai“, taip pat blokuojama už pavartotas frazes „ruskiai“, „Putino zombiai“, „vata“, „vatnikas“, „rusų naciai“.

Sausį Lietuvos Vyriausybės atstovai aptarti šias problemas į susitikimą Vilniuje kviečia „Facebook“ valdančios „Meta“ atstovus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA