Nukritus sraigtasparniui, žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybė | Kas vyksta Kaune

Nukritus sraigtasparniui, žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybė

DELFI, BNS 2023/01/18 12:55
Stop kadro nuotr.

Trečiadienį Kijivo srities Brovarų mieste nugriaudėjo sprogimas, mieste kilo gaisras. Netrukus paaiškėjo, kad vaikų darželio teritorijoje nukrito sraigtasparnis. Žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybė.

„Sausio 18 d. rytą Brovaruose sudužo Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos sraigtasparnis. Per aviacijos katastrofą žuvo VRM vadovybė: ministras, ministro pirmasis pavaduotojas ir valstybės sekretorius“, – informavo Nacionalinės policijos vadovas Ihoras Klimenka.

Orlaivis, kuris sudužo per aviakatastrofą Kijivo srityje, priklausė Valstybinei nepaprastųjų situacijų tarnybai. Apie tai per televizijos kanalą „Apostrof“ pranešė Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas.

Pasak jo, Brovaruose nukritęs sraigtasparnis priklausė Valstybinei nepaprastųjų situacijų tarnybai ir vykdė „tam tikras užduotis“.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame, kaip manoma, užfiksuotas sraigtasparnio „Super Puma“ skrydis, likus kelioms minutėms iki katastrofos.

Sraigtasparnis skrido nedideliame aukštyje, dėl rūko tvyrant prastam matomumai. Oficiali katastrofos versija šiuo metu dar nežinoma.

„Netrukus sužinosime, ar tai buvo diversija, ar techninis gedimas, ar skrydžių saugos taisyklių pažeidimas“, – sakė vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka.

J. Ignatas pridūrė, jog kalbėti apie katastrofos priežastis dar anksti, nes jos vis dar nustatinėjamos, o tai gali užtrukti keletą savaičių.

„Komisija tirs priežastis. Tai nebus viena ar dvi dienos, nes aviakatastrofos tyrimas užtrunka tam tikrą laiką. Manau, kad bus sudaryta valstybinė komisija, į kurią bus įtraukti įvairūs aviacijos specialistai. Jie ištirs įvykio priežastis ir nustatys, kokie veiksniai nulėmė, kad sraigtasparnis nukrito“, – sakė jis.

A. Bilotaitė sako esanti sukrėsta

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį pareiškė gilią užuojautą dėl Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybės tragiškos žūties per sraigtasparnio katastrofą.

Kyjivo srityje esančiuose Brovaruose prie vaikų darželio ir gyvenamojo namo nukritus pagalbos tarnybų sraigtasparniui žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis, jo pavaduotojas Jevhenas Jeninas bei valstybės sekretorius Jurijus Lubkovyčius.

„Esu sukrėsta šio tragiško įvykio. Nuoširdi užuojauta žuvusio Ukrainos vidaus reikalų ministro ir jo komandos narių artimiesiems, visai Ukrainos vidaus sistemai ir tautai. Asmeniškai ministrą prisiminsiu kaip savo šaliai pasišventusį patriotą ir kovotoją, kuris dėjo visas pastangas atremiant Rusijos karinę agresiją Ukrainoje“, – Vidaus reikalų ministerijos pranešime sakė A. Bilotaitė.

Jai ne kartą teko asmeniškai bendrauti su Ukrainos ministru, teikiant ir koordinuojant humanitarinę ir kitą pagalbą Ukrainai.

Pernai gegužę ministrė A. Bilotaitė su Baltijos šalių ir Lenkijos vidaus reikalų ministrais lankėsi Kijeve, kur pasirašė bendrą penkių šalių deklaraciją ir pasmerkė ginkluotą Rusijos agresiją prieš Ukrainą, sutarė sutelkti pastangas remiant Ukrainos vystymąsi ir atstatymą.

Iš viso per sraigtasparnio katastrofą žuvo 18 žmonių, tarp jų – trys vaikai, 29 nukentėjusieji gydomi ligoninėje, 15 iš jų – vaikai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA