Virtualus policijos patrulis perspėja „Facebook” rėmelių naudotojus: gresia baudos | Kas vyksta Kaune

Virtualus policijos patrulis perspėja „Facebook” rėmelių naudotojus: gresia baudos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook” vis dažniau pastebimi asmenys, naudojantys draudžiamus komunistinio judėjimo simbolius. Virtualus policijos patrulis perspėja apie gresiančias baudas.

„Be atvangos stebint el. erdvę atkreipėme dėmesį, kad kai kurie „Facebook” vartotojai ant savo profilio nuotraukų vis dar užsidėję rėmelius su draudžiamais simboliais. Šie rėmeliai galbūt buvo priimtini prieš kokius 40 metų ar daugiau, (žinoma jeigu tuo metu būtų egzistavęs „Facebook”) tačiau šiuo metu jie ne tik, kad nepriimtini, bet dar ir draudžiami”, – rašoma Policijos virtualaus patrulio „Facebook” paskyroje.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.

Pakartotinai padarytas nusižengimas užtraukia baudą asmenims nuo 500 iki 900 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA