Kauno sporto halės prieigose užfiksuotos surūdijusios detalės: ar tai brokas? | Kas vyksta Kaune

Kauno sporto halės prieigose užfiksuotos surūdijusios detalės: ar tai brokas?

/ Skaitytojo Gedimino nuotr.

Kauniečiams užkliuvo surūdijusio plieno detalės sutvarkytose Kauno sporto halės apylinkėse, jis spėliojo, ar tai nebus rangovų brokas, tačiau miesto savivaldybė informavo, kad šios detalės pasirinktos ne be reikalo.

„Pavaikščiojus prie halės po žiemos naujai rekonstruotuose takuose visas metalas surūdijo. Ar kažin čia toks dizainas buvo rudą spalvą išgauti ar eilinis brokas?“ – teiravosi Gediminas.

Kauno savivaldybės atstovai patikino, kad broko čia nėra, o tokios spalvos detalės take yra numatytos pagal dizainą. Situaciją plačiau pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

„Žmonių su regos negalia vedimo sistemai Sporto gatvėje suprojektuoti ir specialiai užsakyti rūdinto plieno „Corten“ gaminiai. Šis sprendimas pasirinktas siekiant estetinio vientisumo, kadangi Sporto g. sutvarkymo sprendiniuose naudojami gerbūvio elementai (dangų atskyrimo detalės, dakoratyviniai intarpai dangoje) ir mažoji architektūra (šviestuvai, medžių aprėminimai, šiukšliadėžės) yra suprojektuoti bei įgyvendinti naudojant analogišką rūdintą plieną „Corten““, – teigė V. Abramavičius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA