Kauno rajonas už 3,7 mln. eurų modernizuos gatvių apšvietimo tinklą | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas už 3,7 mln. eurų modernizuos gatvių apšvietimo tinklą

Apšvietimas Teleičių kaime / KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybė sudarė viešosios ir privačios partnerystės (PPP) sutartį dėl gatvių apšvietimo sistemos modernizavimo ir eksploatavimo paslaugų teikimo su UAB „Frineta“ ir jos dukterine įmone UAB „Venteos“. Projekto vertė siekia 3,7 mln. Eur.

Partnerystės sutarties tikslas yra užtikrinti kokybišką savivaldybės gatvių (įskaitant viešąsias erdves) apšvietimą, padidinant apšvietimo sistemos energetinį efektyvumą. Taip pat siekiama pagerinti apšvietimo sistemos techninę būklę, diegiant modernias ir efektyvias apšvietimo bei valdymo priemones, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime.

Tai jau antrasis PPP būdu įgyvendinamas Kauno rajono savivaldybės projektas.

Kauno rajono gatvių apšvietimo sistemos modernizavimo projekto įgyvendinimo metu planuojama įdiegti beveik 9000 LED šviestuvų su savaiminio temdymo moduliais, apšviesti beveik 50 gatvių perėjų, įdiegti naują ir atnaujinti esamą valdymo, kontrolės ir monitoringo įrangą. Įgyvendinus šias priemones, planuojama sumažinti elektros energijos sąnaudas daugiau nei 70 proc.

„Gatvių apšvietimas turi didelės reikšmės gyventojų saugumui. Statistika patvirtina, kad tamsiu paros metu įvyksta daugiausiai nelaimingų atsitikimų ir vagysčių. Tinkamas apšvietimas ženkliai padidina gyventojų saugumą, sumažina nelaimių, nusikaltimų tikimybę ir daro vietovę patrauklesne. Kitas šiais laikais itin svarbus faktorius – elektros energijos sąnaudų mažinimas“, – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Manto Rikterio teigimu, modernizavus rajono gatvių apšvietimo tinklą, sumažėtų energijos sąnaudos ir savivaldybės išlaidos už elektros energiją, o sutaupytas lėšas savivaldybė galės skirti gatvių apšvietimo tinklo plėtrai ir kitiems darbams, skirtiems pagerinti Kauno rajono bendruomenės gyvenimo kokybę.

Partnerystės sutartis tarp Kauno rajono savivaldybės ir UAB „Venteos“ sudaryta 15 metų laikotarpiui. Įmonė įsipareigoja ne tik atnaujinti apšvietimo sistemą, bet ir vykdyti kitus priežiūros darbus ir energijos suvartojimo apskaitą bei apšvietimo lygio stebėseną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA