#GeroŽodžioGalia: kokio pokyčio visuomenėje siekia „Volfas Engelman Nealkoholinis“? | Kas vyksta Kaune

#GeroŽodžioGalia: kokio pokyčio visuomenėje siekia „Volfas Engelman Nealkoholinis“?

Asociatyvi / I. Gaižausko nuotr.

Nors šis pirmadienis pasaulyje vadinamas ir psichologų įvardijamas liūdniausia diena metuose (angl. Blue Monday), „Volfas Engelman Nealkoholinis“ būtent šiandien pasirinko pradėti ilgalaikę socialinę kampaniją #GeroŽodžioGalia, kurios tikslas – inicijuoti pokyčius kasdienėje bendravimo kultūroje, skatinant žmones įprasti sakyti vieni kitiems nuoširdų gerą žodį, nes jis ne tik turi galią pakeisti liūdniausios metų dienos nuotaiką, bet ir didina žmonių atsparumą įtemptais laikais. Pirmieji sakyti gerus žodžius imasi „Volfas Engelman“ darbuotojai, taip pabrėždami, kad formuoti pozityvų požiūrį į aplinką ir gyvenimą turime pradėdami nuo savęs.

„Mūsų kultūroje įprasta pirmiausia įžvelgti negatyvumą, tarsi negatyvi kritika būtų didesnio intelekto požymis. Anaiptol – gebėjimas įkvėpti ir leisti kiekvienam pasijusti saugiai yra emocinio intelekto požymis, tarsi pagrindas, leidžiantis tvirčiau atsispirti ir pakylėti savo bei aplinkinių būseną. Neuromokslininkai ištyrė, kad, norint aplinkiniams suteikti daugiau laimės ir pozityvumo, sumažinti jaučiamą stresą ir pagerinti emocinę sveikatą, užtenka pasakyti gerą žodį, nes jis daro reikšmingą teigiamą įtaką žmogaus psichikai, savijautai ir elgesiui.

Tačiau šiandien mes gyvename visuomenėje, kurioje žmonės, patirdami įtampą, pyktį, kitas neigiamas emocijas, tai daro vis rečiau. Todėl nusprendėme pradėti nuo savęs ir kviečiame visus pastebėti, vertinti, praktikuoti ir puoselėti kasdienį gerą žodį. Imdamiesi socialinės iniciatyvos #GeroŽodžioGalia tikime, o ir patys esame patyrę, kad nesuvaidintos padėkos ir nuoširdūs komplimentai iš esmės keičia emocinę savijautą, labiau motyvuoja, netgi pagerina rezultatus darbo aplinkoje“, – sako „Volfas Engelman“ rinkodaros vadovas Mantas Matukaitis.

„Liūdniausio pirmadienio“ (Blue Monday) terminas gimė ne veltui. Psichologų teigimu, žiemos sezonas, pošventinis liūdesys daugeliui gali išprovokuoti vadinamąjį sezoninį afektinį sutrikimą ir specialistai apskaičiavo, kad jis labiausiai juntamas būtent šiandien.

Šiandien startuojančios kampanijos autoriai šią dieną pasiryžo paversti gero žodžio diena ir skatina žmones vieni kitiems pasakyti gerus žodžius: komplimentus, pagyrimus ir padėkas. Tai – raginimas reguliariai ir nuolat rūpintis savo emocine savijauta.

Naująją kampaniją aludariai inicijuoja ir socialiniuose tinkluose. Tai daroma dviem būdais: pirmiausia bravoro darbuotojai asmeniškai rašo gerus žodžius pasirinktiems žmonėms, kuriuos pažymi ir kviečia komplimentus arba padėkas estafetės principu išsakyti kitiems. Taip pat žmonės kviečiami rašyti gerus žodžius vieni kitiems „Volfas Engelman Nealkoholinis“ „Facebook“ puslapyje šio įrašo komentaruose.

Paklaustas, kaip kilo šios iniciatyvos idėja, M. Matukaitis pabrėžia, kad Lietuvą ir pasaulį šiuo metu užklupusius iššūkius atspindi ir visuomenės nuotaikos. Anot jo, naujausia bendrovės „Baltijos tyrimai“ apklausa parodė, jog net 9 iš dešimties žmonių situaciją šalyje įvardija kaip vis prastėjančią, o 45 proc. apklaustųjų mano, kad 2023 m. valstybei bus dar blogesni nei 2022-ieji.

„Pasakyti gerų žodžių nieko nekainuoja. Bet toks paprastas veiksmas gali įkvėpti aplinkinius, padaryti jų dieną šiek tiek geresnę. Pradėdami pokyčius nuo savęs, kviečiame kiekvieną atsigręžti į savo vidinę jėgą keisti nusistovėjusias normas, negatyvų aplinkos foną. Todėl raginame atkreipti dėmesį, paskatinti, padrąsinti vieni kitus net nelaukiant išskirtinės progos. Juk ir vienas geras žodis tinkamu metu gali pakeisti ne tik žmogaus nuotaiką, bet ir gyvenimą“, – pabrėžia M. Matukaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA