R. Baciuška pagerino pernykštį rezultatą: lietuvis bendroje įskaitoje liko antras | Kas vyksta Kaune

R. Baciuška pagerino pernykštį rezultatą: lietuvis bendroje įskaitoje liko antras

delfi.lt 2023/01/15 13:58
Rokas Baciuška / Komandos nuotr.

Įveikus Dakaro ralio paskutinį greičio ruožą po finišo laiko baudos sulaukė Marekas Goczalas, o tai jam kainavo 2-ą vietą bendroje įskaitoje. Laipteliu aukštyn bendroje rikiuotėje šoktelėjo Rokas Baciuška.

Marekas Goczalas nubaustas 2 min. bauda, greičio ruožo įskaitoje 47-erių lenktynininkas smuktelėjo į 4-ą vietą, o galutinėje rikiuotėje krito į trečią vietą.

Prieš 14-ą greičio ruožą R. Baciuška turėjo 3:24 min. pranašumą prieš pagrindinį varžovą Eryką Goczalą. Lemiamoje kovoje įpusėjus greičio ruožą lietuvio pranašumas prieš 18-metį lenką buvo ūgtelėjęs beveik iki 7-ių minučių, o likus 33 kilometrams Rokas dar disponavo 5 min. atsarga.

Tačiau paskutinė 30 kilometrų atkarpa košmariškai susiklostė R. Baciuškos ir šturmano Oriolo Vidalio duetui. Komanda prarado beveik 25 minutes, kainavusias titulą.

Dakarą laimėjo 18-metis ralio debiutantas E. Goczalas.

R. Baciuška pagerino pernykštį rezultatą, 2022-aisiais savo debiutiniame ralyje Rokas džiaugėsi 3-ia vieta.

Šiais metais tai buvo jubiliejinis – 45-asis Dakaro ralis

Dar prieš startą buvo skelbiama, kad šių metų Dakaras bus kitoks ir tikrai sunkesnis nei praėjusiais metais. Tokios organizatorių deklaracijos išsipildė su kaupu, mat jau pirmuose greičio ruožuose dalyviai ne tik susidūrė su techninėmis problemomis, bet apskritai buvo priversti trauktis iš greičio ruožo.

„Delfi“ primena, kad jau antrame greičio ruože iš kovos dėl titulo turėjo trauktis Vaidotas Žala, kuris su šturmanu Paulo Fiuza pasitraukė iš antrojo greičio ruožo. Ketvirtajame greičio ruože iš Dakaro buvo priverstas pasitraukti lietuvis Benediktas Vanagas, o iš greičio ruožo vėl traukėsi Vaidotas Žala, jo nebaigė ir Ginto Petraus ekipažas, kurio automobilis šią dieną vertėsi.

Penktajame greičio ruože finišo vėl nepasiekė Ginto Petraus ekipažas. Šią dieną subyrėjo komandos automobilio pavarų dėžė, dėl kurios ekipažas nebegalėjo tęsti pasirodymo greičio ruože.

Šeštasis greičio ruožas buvo skaudu vieninteliam keturračių įskaitos dalyviui iš Lietuvos Laisvydui Kanciui, kuris dėl degalų sistemos gedimo nefinišavo šiame greičio ruože bei toliau nebegalėjo varžytis dėl aukščiausių pozicijų.

Lietuvių rezultatai Dakare:

Rokas Baciuška ir Oriol Vidal – 2 vieta;

Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas – 18 vieta;

Gintas Petrus ir Jose Marques – 114 vieta;

Laisvydas Kancius – 7 vieta;

Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas – 17 vieta;

Benediktas Vanagas ir Kuldar Sikk – nefinišavo;

Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza – nefinišavo.

Motociklų įskaitoje absoliučiu laimėtoju tapo argentinietis Kevinas Benavidesas, keturračių įskaitoje – prancūzas Alexandre Giroud, automobilių įskaitoje penktą kartą Dakaro nugalėtoju tapo katarietis Nasseras Al-Attiyah, T3 bagių įskaitoje – amerikietis Austin Jones su šturmanu iš Brazilijos Gustavo Gugelmin, T4 bagių įskaitoje – lenkas Eryk Goczal su šturmanu iš Ispanijos Oriol Mena. Sunkvežimių įskaitoje nugalėjo olandų ir lenko ekipažas – olandas Janus Van Kasteren, lenkas Darek Rodewald, orlandas Marcel Snijderes.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA