K. Maksvytis: parodėme, kad esame „Žalgiris“ ir laimėjome | Kas vyksta Kaune

K. Maksvytis: parodėme, kad esame „Žalgiris“ ir laimėjome pergalę dedikavo mirusiai artimajai

delfi.lt 2023/01/14 12:41
Kazys Maksvytis / Lrytas.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (11 pergalių/8 pralaimėjimai) penktadienį Milane 66:61 nugalėjo vietos „Olimpia“ (6/13) ekipą ir išvyką į Italiją vainikavo dviem pergalėmis. Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausias trenreis Kazys Maksvytis džiaugėsi neeiliniu pasiekimu ir teigiamai įvertino visos organizacijos reakciją į kauniečių ekipos lyderio Keenano Evanso traumą.

„Tikrai gera savaitė mums, nors ženklai prieš šią savaitę ir buvo ne kokie, daug visko įvyko klube. Manau, kad visų pirma gerai dirbo žaidėjai, kurie susiorientavo ir perėmė tas netektis, kurias mes turėjome. Klubo organizacija labai greitai sureagavo ir atvežė mums žaidėjus, kurie padėjo šiose abejose rungtynėse. Daktarai ir treneriai turėjo nelabai lengvą savaitę, reikėjo daug ką nuveikti. Manau, kad klubas nusipelnė šios pergalės dvigubą savaitę.

Taip pat visi žinome, kad sausio 13-oji – Lietuvai svarbi diena, tad sveikiname lietuvius ir visus „Žalgirio“ fanus su pergale. Aš, asmeniškai, šią pergalę norėčiau dedikuoti savo tetai Staselei iš Plungės, kurią šiandien palaidojome. Užuojauta giminėms, gaila, kad negalėjau dalyvauti laidotuvėse, bet toks yra gyvenimas: vienur pergalės, kitur pralaimėjimai“, – konstatavo K. Maksvytis.

Rungtynėse su Milano „Olimpia“ tris kėlinius galingai važiavusi „Žalgirio“ mašina ketvirtame užbuksavo. Po trijų kėlinių pirmavę 59:40, ketvirtame žalgiriečiai leido varžovams priartėti, o likus 41 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos Lietuvos čempionų persvara ištirpo iki 2 taškų (63:61). Vis dėlto, lemiamu momentu tritaškį smeigė „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas, žalgiriečiai apsigynė nuo paskutinės šeimininkų atakos – ir džiaugėsi puikiu laimėjimu

„Rungtynėse kontroliavome tris kėlinius, po to atsitiko taip, kad sužaidėme blogiausią ketvirtą kėlinį. Varžovai įmetė daugiausiai taškų – 21, o mes įmetėme tik 7. Toks jausmas, kad pradėjome laikyti kamuolį, nebuvome tokie agresyvūs. Gynyboje neturėjome nė vienos pražangos ir leidome varžovams gana pigiai susirinkti taškus. Mums tai vos nekainavo pergalės, bet galiausiai parodėme, kad esame „Žalgiris“ ir laimėjome“, – pastebėjo „Žalgirio“ strategas K. Maksvytis.

Žagiriečių trenerio komplimentų susilaukė geriausias rungtynes Eurolygoje sužaidęs vidurio puolėjas Kevarriusas Hayesas (16 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, 22 naudingumo balai). „Kevarriuso pasirodymas buvo labai svarbu, bet mes to iš jo ir tikimės. Aišku, gal per naivu tikėtis tokio žaidimo kiekvieneriose rungtynėse, bet šiandien buvo jo rungtynės – tiek su savo gynyba, tiek su antrais šansais, jis buvo vienas kertinių žaidėjų, vedusių mus į pergalę.

Kita vertus, mes šiandien blogai įžaidinėjome kamuolį, ypač rungtynių pabaigoje, prieš agresyvią varžovų gynybą. Tikrai nereikia nuvertinti varžovų. Galiausiai, mes laimėjome prieš dvi dideles komandos, du didelius vardus, išvykoje, prie jų žiūrovų. Komanda auga, komanda kaunasi ir man smagu ją tokią matyti“, – samprotavo K. Maksvytis.

Treneriui pritarė ir E. Ulanovas. Svarbiausiais momentais komandą į priekį traukęs 31-erių krepšininkas neslėpė, kad iššvaistyta persvara ir nervinga rungtynių pabaiga nedžiugina.

„Pradžia buvo gera, bet turėdami 20 taškų persvarą vos nepralaimėjome rungtynių. Tad to negatyvo irgi yra. Sustojome žaisti, dingo agresyvumas puolime, kamuolys nustojo vaikščioti. Varžovai išmušė mus iš vėžių, nors mes tam ir ruošėmės. Jeigu pirmoje pusėje gerai tvarkėmės, tai antroje pusėje visiškai sustojome ir trūko organizuotumo. Aišku, Milano klubas privertė mus žaisti nepatogiai, daug vienas prieš vieną situacijų, o prieš didelius kūnus tai tikrai labai sunku.

Jie dar kartą įrodė, kad yra gera gynybos komanda. Mums ties tuo reikia pasitempti. Kartais išvis juokingai atrodėme, kai mums išmušdavo viską ir reikėdavo mesti nuo vienos kojos. Negali taip būti, jeigu mes kalbame apie didesnes pergales. Kita vertus, dvigubą savaitę visuomet laimėti yra sunku. Tad sveikinimai visiems žaidėjams, treneriams, komandai už atsidavimą, emocijas ir išlikimą kartu visų rungtynių metu“, – teigė E. Ulanovas.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais sausio 20 d., Kaune su Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA