Į „Žalgirio“ areną ragina ateiti ne tuščiomis: jeigu kažkam tai kelia pyktį – tegul sprogsta nuo jo | Kas vyksta Kaune

Į „Žalgirio“ areną ragina ateiti ne tuščiomis: jeigu kažkam tai kelia pyktį – tegul sprogsta nuo jo

Asociatyvi / „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ / DELFI nuotr.

Praėjusiame sezone prieš Eurolygos rungtynes Kaune „Žalgirio“ fanus pribloškė Belgrado „Crvena zvezda“ komandos akibrokštas. Serbai atsisakė viešai pasmerkti Rusijos karą Ukrainoje. Penktadienį jie ir vėl grįžta į Kauną, tad „Žalgirio“ fanai ragina svečius pasitikti iškalbingai, į rungtynes atsinešti ne tik Lietuvos, „Žalgirio”, bet ir Ukrainos atributiką bei vėliavas.

„Kartais ne viskas yra tik apie krepšinį. Tą pačią akimirką, kai praėjusiame sezone Belgrado „Crvena Zvezda“ žaidėjai atsisakė laikyti transparantą, raginantį sustabdyti karo veiksmus Ukrainoje, tapo aišku – šis klubas, jo vertybės, sirgaliai atsiduoda rusiška vata.

Vėliau matėme absurdiškus ir kažkur labai girdėtus šio klubo atstovų pareiškimus apie tai, kaip sporto nereikia painioti su politika. Taip taip tie patys žmonės, kiekviename mače aiškinantys, kad Kosovas yra Serbija, ragina nepolitikuoti sporte. Tada prasidėjo kaltinimai nacizmu ir visas kitas prorusiško mėšlo naratyvas.

Akivaizdu, kad šiame, pasaulį keičiančiame konflikte, su „Crvena Zvezda“ klubu bei jo sirgaliais esame priešingose barikadų pusėse. Jie renkasi palaikyti imperialistinę Rusijos politiką, mes – nuo prievartautojų ir žudikų besiginančius brolius ukrainiečius“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė „Green White Boys“.

Penktadienį Belgrado klubas vėl viešės Kaune, o „Žalgirio” arena bus pilnutėlė – 11-tą kartą iš eilės išparduoti visi bilietai į Eurolygos rungtynes.

„Raginame visus, kurie atvyks į rungtynes, neštis ne tik Lietuvos, „Žalgirio”, bet ir Ukrainos atributiką, vėliavas. Jeigu kažkam tai kelia pyktį – tegul sprogsta nuo jo.

Mūsų visų palaikymas „Žalgirio” arenoje per pastaruosius metus išgyvena didelį pakilimą, tačiau penktadienį privalo būti atverstas naujas puslapis Lietuvos fanscenos istorijoje. Jeigu būsi rungtynėse, stenkis palaikyti komandą stovėdamas kuo dažniau ir ragink tai daryti aplinkui esančius. Nesvarbu, kuriame sektoriuje esi – stokis ir junkis prie mūsų kuriamo palaikymo. Tikimės išvysti grandininę reakciją ir visų rungtynių metu matyti vis daugiau ir daugiau iš savo vietų šio mačo metu pakilusių „Žalgirio“ fanų”, – ragino „Green White Boys“.

Anot „Žalgirio” fanų, penktadienį laukia ne paprastas krepšinio mačas – palaikymas turi būti skirtas ne tik žalgiriečiams.

„Tai nėra paprastas mačas, kuriame atsisėdus galima mėgautis krepšiniu ir su draugais aptarinėti žaidimo niuansus. Tai rungtynės, kuriose kiekvieno „Žalgirio“ fano pareiga duoti maksimalų palaikymą mūsų komandai, Lietuvai, Ukrainai.

Tegul visi, kas netiki Ukrainos laisve, pamato, kad jie savo kare stovi ne vieni. Visa lietuvių tauta, visas Vakarų pasaulis stovi su šalimi, kuri šiuo metu gina demokratines vertybes. Tai mažiausiai, ką galime padaryti! Slava Ukraine!” – į rungtynes kvietė „Green White Boys“.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA