Tiesiogiai: Laisvės gynėjų dienos minėjimas Seime | Kas vyksta Kaune

Tiesiogiai: Laisvės gynėjų dienos minėjimas Seime

Sausio 13-ąją minima Laisvės gynėjų diena, kurie kovėsi ir paaukojo savo gyvybes, kad apgintų Lietuvos laisvę. Ta proga, iš Seimo bus transliuojamas Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija. Transliacija portale „Kas vyksta Kaune“ prasidės 10val.

Naktį iš sausio 12-osios į 13-ąją sovietų okupantai užėmė Vilniaus televizijos bokštą, Radijo ir televizijos komiteto pastatą, tačiau lietuviai drąsiai stojo ginti savo laisvės ir priešinosi užpuolikams. Nors radijo ir televizijos signalas Vilniuje nutrūko, tačiau jį greitai atnaujino Kauno rajone esanti Sitkūnų radijo stotis, kuri visam pasauliui pranešė apie žiaurius įvykius Lietuvoje.

Jie pareikalavo nemažai aukų: apie 700 žmonių buvo sužeisti, 14 žuvo. Tai – Loreta Asanavičiūtė, Virginijus Druskis, Darius Gerbutavičius, Rolandas Jankauskas, Rimantas Juknevičius, Alvydas Kanapinskas, Algimantas Petras Kavoliukas, Vidas Maciulevičius, Titas Masiulis, Alvydas Matulka, Apolinaras Juozas Povilaitis, Ignas Šimulionis, Vytautas Vaitkus, Vytautas Koncevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA