„Novaturo“ apyvarta pernai išaugo kone dvigubai | Kas vyksta Kaune

„Novaturo“ apyvarta pernai išaugo kone dvigubai

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Gruodžio mėnesį Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė gavo 9,5 mln. Eur pajamų. Tai – 27 proc. daugiau nei 2021 m. gruodį, kada pajamos siekė 7,4 mln. eurų, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

Iš viso per 2022 metus, preliminariais neaudituotais duomenimis, bendrovė aptarnavo 267 tūkst. klientų – 55 proc. daugiau nei 2021 metais tuo pačiu laikotarpiu. Bendra 2022 metų apyvarta pasiekė 197 mln. eurų ir 80 proc. viršijo 2021 m. atitinkamo laikotarpio rezultatą.

Anot Kauno bendrovės, gruodis dėl turizmo sektoriaus specifikos tradiciškai yra mažiausiai aktyvus mėnuo metuose. Tačiau grupės pajamos augo nepaisant to, kad aptarnautų klientų skaičius buvo neženkliai mažesnis nei 2021 metais ir siekė 9,3 tūkstančio.

„Nors 2022 metai turizmo ir aviacijos sektoriuose dėl karo Ukrainoje, kuro kainų pokyčių, bendros infliacijos sąlygoto kelionių kainos augimo pasižymėjo dideliu neapibrėžtumu, „Novaturui“ reaguojant į besikeičiančius veiksnius bei klientų pasirinkimus ir pagal tai optimizuojant kelionių pasiūlą pavyko pasiekti užsibrėžtą lėktuvų užpildymo lygį ir atitinkamai reikšmingai viršyti 2021 metų aptarnautų klientų ir pajamų lygį“, – pranešime cituojamas „Novaturo“ generalinis direktorius Vitalij Rakovski.

Fiksuodamas išaugusią kelionių į tolimąsias poilsines kryptis paklausą, „Novaturas“ padidino jų pasiūlą. Kelionėms į Tailandą, JAE, Indoneziją, Maldyvus, Šri Lanką, Mauricijų, Seišelius, Kubą ir Tanzaniją šių metų gruodį „Novaturą“ pasirinko daugiau nei dvigubai daugiau klientų nei pernai. Didesnį dėmesį tolimosioms kryptims „Novaturas“ žada ir 2023 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA