Po dukros laidotuvių prabilo J. Jučas: paskutiniai mėnesiai buvo pilni vilčių ir nusivylimų | Kas vyksta Kaune

Po dukros laidotuvių prabilo J. Jučas: paskutiniai mėnesiai buvo pilni vilčių ir nusivylimų

R. Tenio nuotr.

Buvusiai festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovei Indrei Jučaitei-Skarneckienei atgulus amžinojo poilsio, jos tėtis Jonas Jučas socialiniame tinkle pasidalijo viltinga žinute. Festivalio įkūrėjas dėkojo už paramą sunkius paskutinius dukros gyvenimo metus ir jai iškeliavus.

„Sunki, pilna vilčių ir nusivylimų su tragiška pabaiga, buvo mūsų su Indre paskutiniųjų 15 mėnesių gyvenimo kelionė… tačiau per tuos mėnesius sutikome ir pažinome tiek daug nuostabių, geranoriškų ir šviesių žmonių, daugiau nei per pakankamai ilgą ankstesnį gyvenimo laiką! Šiltai širdyje ir atmintyje rado vietą VISI pagerbusieji Indrę savo paskutiniuoju vizitu ar parašytu žodžiu!“ – trečiadienį rašė J. Jučas.

Apie „Kaunas Jazz“ meno vadovės I. Jučaitė–Sarneckienės netektį  J. Jučas pranešė praėjusį penktadienį. Indrė porą metų kovojo su sunkia onkologine liga, prieš metus moteriai buvo atlikta operacija.

Sekmadienį buvo išpildytas paskutinis Indrės prašymas – dalis jos pelenų išbarstyta Baltijos jūroje. Privačioje ceremonijoje dalyvavo J. Jučas ir V. Grubliauskas, kuris I. Jučaitę-Sarneckienę palydėjo gyva muzika.

Pirmadienį su I. Jučaite-Sarneckiene „Tylos namuose“ atsisveikino ne tik jos šeimos nariai, artimieji, „Kaunas Jazz“ komanda, bet ir draugai, pažinoję žmonės. Pavakare prie urnos su Indrės palaikais skambėjo Kotrynos Juodzeviciūtės, Laimono Urbiko, Edmundo Federavičiaus, Sauliaus Šiaučiulio gyvai atliekama džiazo muzika.

I. Jučaitė-Sarneckienė palaidota Panemunės kapinėse. Velionė į amžinojo poilsio vietą keliavo artimųjų ir bičiulių nutiestu baltų žiedų taku. Prie kapo žodį tarė Indrės tėvas J. Jučas ir džiazo muzikantas, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

1980 m. gimusi I. Jučaitė-Sarneckienė buvo festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė, o jos tėvai – „Kaunas Jazz“ direktorė A. Jučienė bei festivalio sumanytojas J. Jučas. 2018 m. Indrė ištekėjo už savo mylimojo Rūtenio Sarnecko.

„Kaunas Jazz“ meno vadovei už nuopelnus Kauno kultūriniam gyvenimui ir visos Lietuvos garsinimą 2014 m. įteiktas 3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA