Du prieš kontrabandą užsimerkę muitininkai išgirdo teismo nuosprendį | Kas vyksta Kaune

Du prieš kontrabandą užsimerkę muitininkai išgirdo teismo nuosprendį

BNS 2023/01/11 13:55
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas pripažino kaltais du Kauno teritorinės muitinės Kybartų posto pareigūnus, kurie buvo kaltinami kontrabanda, kyšininkavimu bei papirkimu, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Antradienį teismo priimtu nuosprendžiu abu muitinės pareigūnai Lietuvos biudžetui turės atlyginti daugiau kaip 52 tūkstančius eurų, jiems laikinai atimta teisė dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą.

Bylos duomenimis, 2019 metų kovą Kauno teritorinės muitinės Kybartų posto inspektorius Arturas Kiselevskij, veikdamas kartu su Rusijos piliečiu ir žinodamas apie planuojamą pervežti kontrabandinių cigarečių krovinį, įkalbėjo savo kolegą – tame pačiame Kybartų muitinės poste dirbantį Tomą Janušauską, kad jis nestabdytų vilkiko su kontrabandos kroviniu. Už tai jis T. Janušauskui perdavė kyšį.

Įrodyta, kad Kybartų posto inspektorius T. Janušauskas sudarė sąlygas kontrabandos pervežimui į Lietuvą ir priėmė 5 tūkstančių eurų vertės kyšį. Taip į Lietuvą pateko akcizais apmokestinamos prekės – 12 mln. vienetų cigarečių, kurių vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, siekė beveik du milijonus eurų.

A. Kiselevskij byloje kaltintas dėl dviejų tokių epizodų. Bylos duomenimis, tų pačių metų balandį, jis, iš anksto susitaręs su Rusijos piliečiu, padėjo jam į Lietuvos teritoriją įvežti dar 13 mln. vnt. kontrabandinių cigarečių, nepaženklintų banderolėmis, kurių bendra vertė siekė daugiau nei 2,1 mln. eurų.

Kauno apygardos teismo sprendimu abu kaltinamieji nuteisti dėl kontrabandos bendrininkaujant. T. Janušauskas taip pat nuteistas dėl kyšininkavimo, o A. Kiselevskij – dėl papirkimo.

Subendrinus bausmes A. Kiselevskij paskirta 17,4 tūkstančių eurų bauda ir atimta teisė dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą trejus metus.

T. Janušauskui skirta beveik 10 tūkstančių eurų bauda, atimta teisė dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą dvejus metus, pritaikytas išplėstinis turto konfiskavimas jo piniginėms lėšoms – 25 tūkstančiai eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA