Dviejų naujokų debiutą „Žalgiris“ pažymėjo užtikrinta pergale prieš „Virtus“ | Kas vyksta Kaune

Dviejų naujokų debiutą „Žalgiris“ pažymėjo užtikrinta pergale prieš „Virtus“

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (10/8) po sudėties pokyčių stojo į pirmąjį mūšį Eurolygoje – išvykoje metė iššūkį Bolonijos „Virtus“ (8/10) klubui. Trečiame kėlinyje šeimininkams priartėti leidę žalgiriečiai susikaupė ir dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo tvirta pergale rezultatu 87:77 (24:13, 16:23, 20:24, 27:17).

Kazys Maksvytis šiame susitikime išmėgino naujokus Isaiah Taylorą ir Achille Polonara, kurie pakeitė tramuotus Keenaną Evansą ir Tylerį Cavanaugh. Prieš rungtynes „Žalgiris“ paskelbė, kad ant parketo Bolonijoje nepasirodys susirgęs Dovydas Giedraitis. „Virtus“ vertėsi be Nico Manniono, Awudu Abasso ir Leo Menalo.

Agresyviai rungtynes pradėjo ir keturis taškus iš eilės pelnė Ignas Brazdeikis, dėjimu iš viršaus ir dviem baudų metimais pasižymėjo Rolandas Šmitas, o vieną baudos metimą realizavo ir tritaškį smeigė Tomas Dimša – 12:4. Kevarriusas Hayesas taikliai metė iš vidutinio nuotolio, Arnas Butkevičius dėjimu užbaigė greitą ataką, I. Brazdeikis ir A. Polonara sumetė po du baudų metimus, I. Tayloras taip pat įmetė dvitaškį, o kėlinį A. Butkevičius užbaigė pataisydamas komandos draugo metimą – 24:13.

Dviejų taškų vertės metimą nuo lentos įmetė A. Butkevičius, I. Tayloras ataką užbaigė dvitaškiu su varžovo pražanga, o po dvitaškį iš po krepšio įmetė Laurynas Birutis ir Edgaras Ulanovas – 33:24. E.Ulanovas taip pat įmetė tolimą metimą, sunkius taškus baudos aikštelėje rinko I. Brazdeikis, A. Butkevičius realizavo abu baudų metimus, bet pranašumas tirpo – 40:36.

Iškart po pertraukos tolimu metimu pasižymėjo I. Brazdeikis, du baudų metimus realizavo E. Ulanovas, labai sunkų dvitaškį įmetė ir du baudų metimus pataikė R. Šmitas, o tris taškus nuo baudų metimo linijos pridėjo L. Birutis – 52:45. Reidą į baudos aikštelę surengė Lukas Lekavičius, E. Ulanovas vėl pataikė iš toli, A. Butkevičius pridėjo tašką, I. Brazdeikis vėl sėkmingai palindo po krepšiu, bet rezultatas jau buvo lygus – 60:60.

I. Tayloras lemiamą ketvirtį pradėjo penkiais taškais iš eilės, o R. Šmitas paleido taiklų tritaškį ir sumetė du baudų metimus – 70:66. E. Ulanovas įsirašė du taškus ir pridėjo baudos metimą, A. Butkevičius dukart taikliai metė nuo baudų metimo linijos, po keturis taškus surinko R. Šmitas ir I. Brazdeikis, o po varžovo nesportinės pražangos pergalę įtvirtino taiklūs E. Ulanovo ir A. Butkevičiaus metimai – 87:77.

„Žalgiris“: R. Šmitas 17 (8 atk. kam., 4 rez. perd.), I. Brazdeikis 17 (5 atk. kam., 2 per. kam.), E. Ulanovas 15 (3 per. kam.), A. Butkevičius 13 (5 atk. kam.), I. Tayloras 10, L. Birutis 5, T. Dimša 4, A. Polonara 2, K. Hayesas 2 (9 atk. kam., 2 per. kam.), L. Lekavičius 2.

„Virtus“: M. Teodosičius 21, S. Ojeleye 11.

Pirmojo rato akistatą Kaune žalgiriečiai laimėjo 68:65. Metus Eurolygoje kauniečiai pradėjo 86:66 sutriuškindami Stambulo „Fenerbahče“, o Bolonijos klubas 83:75 pranoko „Barceloną“.

Po šių rungtynių „Žalgiris“ iš Italijos neišvyks – penktadienį Kauno ekipa Milane žais su vietos „Armani“ komanda.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA