Istorinis momentas: kai kuriuose lėktuvuose pradės veikti „Starlink“ internetas | Kas vyksta Kaune

Istorinis momentas: kai kuriuose lėktuvuose pradės veikti „Starlink“ internetas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ praneša, kad visame „Airbus A220-300“ orlaivių parke įdiegs „SpaceX“ interneto ryšio sistemą „Starlink“. Anot įmonės, nuo įlipimo į lėktuvą „airBaltic“ keleiviai galės naudotis nemokama sparčiojo interneto prieiga skrydžio metu.

Kaip nurodoma „airBaltic“ pranešime žiniasklaidai, bendrovės „SpaceX“ sukurta „Starlink“ sistema teikia didelės spartos, mažo vėlavimo plačiajuostį internetą daugiau kaip 40-yje pasaulio šalių, o nuo praėjusių metų pradėjo teikti komercinių orlaivių sparčiojo interneto paslaugas.

„Starlink“ palydovai išsidėstę 550 km aukštyje, 65 kartus arčiau nei įprasti geostacionarieji palydovai, todėl vartotojams užtikrina mažesnį vėlavimą ir didesnę perdavimo spartą. „Starlink“ į orlaivį gali perduoti iki 350 Mbps duomenų srautą, o dėl 20 ms uždelsimo keleiviai gali užsiimti veiklomis, kurios iki šiol nebuvo pasiekiamos: vaizdo skambučiais, internetiniais žaidimais ir kt.

„Tai istorinis momentas mūsų oro linijoms ir visam sektoriui. Netrukus „airBaltic“ taps pirmąja oro transporto bendrove Europoje, pradėsiančia teikti greitą, neribotą ir nemokamą palydovinį internetą lėktuvuose. Džiaugiamės galėdami dar labiau pagerinti savo paslaugas „airBaltic“ keleiviams, kurie netrukus galės naudotis interneto ryšiu Europoje ir už jos ribų“, – pranešime cituojamas „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„SpaceX Starlink“ pardavimų viceprezidentas Jonathanas Hofelleris teigia, jog „tapusi pirmąja Europos oro linijų bendrove, įdiegusia „Starlink“ visame orlaivių parke, „airBaltic“ nustato naują standartą, užtikrinantį, kad jos keleiviai galėtų naudotis internetu taip, kaip priimtina mūsų moderniame amžiuje. Naudojantis „Starlink“ didelės spartos internetu, „airBaltic“ keleiviai galės mėgautis panašaus ar net spartesnio greičio internetu nei namuose.“

„airBaltic“ nurodo bendradarbiausianti su „SpaceX“, kad gautų reikiamą STC sertifikatą. Tikimasi, kad dar šiais metais įmonė pradės diegti šį gaminį visuose „airBaltic“ lėktuvuose „Airbus A220-300“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA