Paskelbta, kur galima atsisveikinti su I. Jučaite, kolegos dalinasi atsiminimais | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kur galima atsisveikinti su I. Jučaite, kolegos dalinasi atsiminimais

„Kaunas Jazz“ nuotr.

Vakar Kauno ir visos Lietuvos kultūros pasaulį sukrėtė liūdna žinia, kad mirė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė – Sarneckienė. Kol kolegos ėmėsi dalintis prisiminimais, festivalis „Kaunas Jazz“ paskelbė atsisveikinimo su Indre detales.

Ryškūs kolegų prisiminimai

Reaguodami į I. Jučaitės mirtį, ilgamečiai draugai savo „Facebook“ paskyrose pasidalino prisiminimais apie pasaulį palikusią kolegę.

„Yra dalykų, kuriuos žinai nutiksiant, bet niekas pasaulyje negali padėti su jais susitaikyti.

Indre, ačiū tau už du pažinties dešimtmečius. Ačiū už visas minutes kartu Kaunas Jazz scenoje, už juokelius, brendžio taurę po koncerto, ilgas diskusijas apie atlikėjus, kuriuos būtina pakviesti (atleisk, kad abejodavau, tavo intuicija niekada neapgaudavo). Už su niekuo nesupainiojamą šelmišką ironiją ir tai, kad atvykęs į festivalį kaskart pasijusdavau namie.
Atleisk už vėlavimus ir ginčus. Už tai, kad kartais netikėdavau pasirinkimais ir irzlumą, kurio dirbant kartu visada pasitaiko.

Ačiū, kad per šias Kalėdas apsikabinome, pažadėdami greitai vėl susitikti. Ačiū, kad kartu išgėrėme paskutinį puodelį arbatos. Žinok, kad ir tada, kai buvo labai sunku, tavo žvilgsnis buvo kupinas šviesos.

Bandau šypsotis per ašaras, nors viskas nusidažė pilka spalva. Ir, nors niekada nebesusitiksim užkulisiuose, ateis diena, kai mes būtinai pasimatysime. Klausysimės džiazo ir ilgai ilgai šnekėsimės apie tai, kaip viskas buvo.

Kol kas negaliu suvokti, kad, deja, jau buvo. Ir dar ilgai atsisakysiu tuo patikėti.

Jonas Jučas, Audra, Rūteni. Nuoširdi užuojauta jums. Stiprybės“, – penktadienio vakarą rašė žurnalistas Ramūnas Zilnys.

O Linas Adomaitis savo paskyroje pasidalino nuotrauka, kuri, kaip jis teigė, atmintyje liks visada.

„Tokį Indrės žvilgsnį visuomet prisiminsiu…

Labai skaudi netektis. Giliausia užuojauta mylimiems Indrės mamai ir tėčiui. Ramybės Indrės Sielai. Protas sunkiai priima, kad Jos jau nėra. Bet iš tiesų Ji yra ir bus prisiminimuose tokia pat nuoširdi, dėmesinga, jautri, linksma, turinti puikų humoro jausmą ir gebanti apginti vertybes.

Šiandien visas Lietuvos džiazo pasaulis gedi nuostabaus žmogaus, puikios organizatorės ir nuoširdžios, paprastos asmenybės – Indrės…

Ilgėsimės Tavęs… Ilsėkis ramybėje“, – rašė dainininkas.

Paskutinis atsisveikinimas laukia kitą savaitę

Patys „Kaunas Jazz“ organizatoriai taip pat gražiais žodžiais prisiminė anapilin iškeliavusia festivalio meno vadovę.

„Sunku rasti tinkamus žodžius, tačiau turime pranešti liūdną žinią. Šiandien mus paliko ilgametė festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė – Sarneckienė. Pastaruosius pusantrų metų Indrė festivalio veiklas koordinavo sirgdama nepagydoma onkologine liga. Šį vakarą jos netekome, tačiau iki paskutinių akimirkų jos širdyje švietė meilė džiazui ir aistra darbui festivalyje.

Indrės geranoriškumas ir nuoširdumas buvo tvirtas visos Kaunas Jazz komandos pamatas. 2023 metų festivalio sezone išgirsite keturis koncertus, kuriais rūpinosi būtent ji. Dėkojame visiems bičiuliams, bendražygiams ir džiazo draugams, kurie šiandien mintimis išlydi ją į paskutinę kelionę“, – buvo rašoma festivalio „Facebook“ paskyroje.

Jie taip pat pranešė kada ir kur bus galima atsisveikinti su I. Jučaitė.

„Atsisveikinti su Indre bus galima laidojimo namuose „Tylos namai“, Vaidoto g. 54, Kaune (Panemunėje) sausio 09 d., pirmadienį, nuo 14 iki 21 val. ir sausio 10 d., antradienį, nuo 10 iki 14 val. Urna išnešama sausio 10 d., antradienį, 14 val., laidotuvės vyks Panemunės kapinėse“, – nurodė „Kaunas Jazz“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA