Vaikų kambariai savivaldybėse tampa realybe, tačiau Kaune idėja įstrigusi | Kas vyksta Kaune

Vaikų kambariai savivaldybėse tampa realybe, tačiau Kaune idėja įstrigusi

BNS / Augustas Stankevičius 2023/01/07 13:04
Asociatyvi, R. Tenio nuotr.

Sausį įsigaliojus reikalavimui didesnėse valstybinėse įstaigose turėti vaikų kambarius, iš didmiesčių tokį kambarį kol kas turi tik Vilniaus savivaldybė, kitos juos įrengti žada vėliau.

Sostinės valdžia šią savaitę darbuotojų atžaloms atvėrė du žaidimo kambarius. Juose vienu metu galės būti iki 15 vaikų ir apie 12 darbuotojų, pastariesiems įrengtos specialios stacionarios ir mobilios darbo vietos.

„Ne kiekvienoje mokykloje veikia pailgintos grupės, o būreliai trunka tik dalį popietės, tuomet atžalų turintiems darbuotojams tenka susiduria su iššūkiu, kur po pamokų palikti vaikus. Vaikams skirtos erdvės leis mažuosius atsivesti į darbą ir ramiai dirbti čia pat laiką leidžiant kartu su savo atžalomis“, – pranešime sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Tiek ikimokyklinio, tiek mokyklinio amžiaus vaikams skirtiems kambariams dalį žaislų sunešė patys darbuotojai: čia jų lauks įvairios dėlionės, konstruktoriai, stalo žaidimai, knygos.

Tuo metu Kaune vaikų kambarį planuota įrengti dar iki metų pradžios, tačiau darbus vykdęs rangovas bankrutavo.

„Šiuo metu skelbiame naują rangos darbų konkursą ir tikimės netolimoje ateityje kambarį įrengti. Vis dėlto, jeigu yra būtinybė, darbuotojai vaikus tikrai gali atsivesti ir į darbą“, – BNS nurodė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė BNS teigė, kad savivaldos patalpose vaikų kambarys šiuo metu yra įrengiamas.

„Vasarį planuojame jį turėti jau veikiantį“, – sakė ji.

Panaši situacija ir Panevėžyje, kur vaikų kambarys jau turėtų atsirasti šį mėnesį. Tuo metu Šiauliai erdvę planuoja įsirengti per šiuos metus, greičiausiai pavasarį, bet tikslesnės datos neįvardino.

Vaikų kambariai nuo šių metų privalo atsirasti visose didesnėse įstaigose.

Tai numatyta Seimo dar balandį priimtame, pagal kurį valstybės ir kitose įstaigose, kuriose numatyta 100 ir daugiau valstybės tarnautojų ar darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybių, turi būti įrengti vaikų kambariai trumpalaikei priežiūrai.

Vaikų kambarius jau įsirengė arba tą dar daro dauguma ministerijų, taip pat Prezidentūra, Vyriausybė ir Seimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA