Savivaldybė ir „Kauno vandenys“ neatsakingos dėl liūties užtvindyto buto | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė ir „Kauno vandenys“ neatsakingos dėl liūties užtvindyto buto

BNS 2023/01/04 18:11
Asociatyvi / Skaitytojo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė bei jos bendrovė „Kauno vandenys“ nėra atsakingos dėl žalos, padarytos butui, užtvindytam per stiprią liūtį.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį galutinai nusprendė, jog staigi momentinė liūtis yra pripažintina nenugalimos jėgos aplinkybe. Teismas konstatavo, jog nėra nustatyti neteisėti atsakovių – savivaldybės ir „Kauno vandenų“ – veiksmai, dėl to nėra jų atsakomybės.

„Staigi momentinė liūtis yra pagrįstai pripažintina nenugalimos jėgos aplinkybe, kuri šiame ginče turėtų būti laikoma ne civilinę atsakomybę šalinančiu pagrindu, bet aplinkybe, leidžiančia daryti išvadą, kad nėra nustatyti neteisėti atsakovių veiksmai, todėl jų atsakomybė šiuo atveju nekyla“, – teigiama teismo pranešime.

LAT paliko nepakeistą apeliacinės instancijos teismo nutartį, kuria ieškinys atmestas. LAT teigimu, nors bylą nagrinėję teismai netinkamai aiškino civilinės atsakomybės ir atleidimo nuo jos institutų santykį, tačiau iš esmės jie priėmė teisingą sprendimą.

Ieškovai kreipėsi į teismą prašydami priteisti iš atsakovių 21 tūkst. eurų turtinės žalos, kurios neatlygino draudimo bendrovė, ir 4 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA