G. Nausėda pasisako prieš nedidelio kiekio kanapių dekriminalizavimą | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda pasisako prieš nedidelio kiekio kanapių dekriminalizavimą

BNS 2022/12/30 11:50
Asociatyvi / "Kas vyksta Kaune" nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda pasisako prieš nedidelio kiekio kanapių dekriminalizavimą.

„Šiuo metu nepalaikau, nes manau, kad mes tikrai kol kas pralaimime kovą su narkotikų plitimu mūsų mokyklose, narkotikų plitimu tarp mūsų jaunų žmonių, kurie yra mūsų valstybės ateitis“, – penktadienį interviu LRT sakė prezidentas.

Šalies vadovas teigė, jog prieš imantis iniciatyvų dekriminalizuoti narkotinių medžiagų laikymą reikia užkirsti kelią tokių medžiagų plitimui tarp jaunimo.

„Pasakymas, kad mes čia truputėlį liberalizuokime, o po to užsiimsime edukacija, švietimu ir įvairiausiais projektais, manęs neįtikina. Mes sukeičiame viską vietomis, aš manau, kad mes pirmiausia edukuokime ir pasiekime, kad ši bloga neigiama tendencija būtų sustabdyta, o tada jau kalbėkime apie įstatymines iniciatyvas“, – kalbėjo G. Nausėda.

Seimas gruodį po svarstymo pritarė siūlymui baudas už nedidelį kiekį kanapių įrašyti į Administracinių nusižengimų kodeksą, tačiau neužteko balsų tokiai veikai išbraukti iš Baudžiamojo kodekso.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras tuomet teigė, kad tokie parlamentarų priimti sprendimai prieštarauja vienas kitam ir į priėmimo procedūrą kol kas projektai eiti negali.

Šiuo metu už disponavimą nedideliu kiekiu bet kokių narkotinių medžiagų gresia baudžiamoji atsakomybė.

Seimas šią kadenciją jau bandė dekriminalizuoti kai kurių narkotinių medžiagų laikymą, bet parlamentarai praėjusį lapkritį atmetė tai numačiusias pataisas. Taip pat 2018 metais Seimas du kartus atmetė pataisas dėl nedidelio kiekio narkotinių medžiagų turėjimo dekriminalizavimo.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas šių metų pradžioje skelbė, kad narkotikų paplitimas Lietuvoje per pastaruosius penkerius metus išaugo pusantro karto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA