Artėja atostogos ar ilgas savaitgalis? Vežkitės savo dviračius kartu su savimi! | Kas vyksta Kaune

Artėja atostogos ar ilgas savaitgalis? Vežkitės savo dviračius kartu su savimi!

/ Organizatorių nuotr.

Žmonės dažnai leidžiasi į kompromisus – pvz., kai važiuodami atostogauti ar vykdami ilgam savaitgaliui prie jūros, su dideliu apgailestavimu, dviračius palieka namuose. Kaip aš juos nusivešiu? Kaip tie laikikliai tvirtinami? Šitiek vargo, ar reikia, geriau pailsėsim, pagulėsim kur nors pliaže, vakare su alaus bokalu, tam ir atostogos, na o jei labai užsinorėsim – bus galima tuos dviračius išsinuomoti.

Nebūtina atsisakyti įprastinio aktyvaus gyvenimo ir pakeisti jį tinginiavimu pliaže ar sėdinėjimu su alaus bokalu, lietui lyjant ir skundžiantis dėl blogo oro. Išnuomoti dviračiai yra gerai, bet ne taip gerai, kaip nuosavi – jūsų nuosavi dviračiai yra sureguliuoti pagal jūsų kūno proporcijas, jūsų kūnas prie jų įpratęs ir jaučiasi komfortabiliai.

Savo ar visos šeimos narių dviračius galite vežtis su savimi, įsigiję jūsų automobiliui tinkamus dviračių laikiklius.

Dviračių laikikliai išpopuliarėjo Šiaurės šalyse

Dviračių transportavimas automobiliu išpopuliarėjo Norvegijoje ir kitose Skandinavijos šalyse. Čia, nuostabaus grožio gamta, dažnas turi laisvalaikio namelį užmiestyje, klimatas gana šaltas, gulėjimas pliaže nėra populiarus, o vandens ir dviračių sportas yra viena mėgstamiausių pramogų.

Pokario metais, augant visuotinei gerovei, žmonės pradėjo rūpintis savo emocine ir fizine sveikata, kokybišku laisvalaikiu, o vykdami į užmiestį, norėjo atsivežti vandens transporto priemones – valtis, kanojas ir kt. Būtent tada pradėti gaminti specialūs laikikliai – iš pradžių, laikikliai vandens transporto priemonėms, o paskui ir dviračiams.

Tai buvo nedidelė detalė, kuri sukėlė didelius pokyčius – su šiais laikikliais, tapo paprasta savaitgaliui ištrūkti iš miesto, pasiimti savo valtį, kanoją, dviratį ir aktyviai pailsėti – sportuoti, judėti, mėgautis grynu oru ir gražiu landšaftu – daryti viską, ko per savaitę trūksta mieste, bei grįžti pailsėjus.

Automobiliams skirti dviračių laikikliai šiandien yra ištobulinti taip, kad patogūs naudoti ir absoliučiai saugūs. Svarbiausia – pasirinkti tokius, kurie tiks jums, jūsų dviračiams ir jūsų automobiliui. Kokius dvira2i7 laikiklius rinktis – pataria velonova.lt ekspertai.

Kokius laikiklius pasirinkt – tvirtinamus ant stogo, ant kablio ar prie bagažinės?

Dviračių laikikliai būna trijų tipų – tvirtinami ant automobilio stogo, kablio arba bagažinės. Visi yra puikūs, kokybiški, patikimi ir patogūs. Svarbiausia – pasirinkti tą, kuris atitinka jūsų poreikius.

Laikikliai, tvirtinami ant stogo – idealus sprendimas, turintiems žemą automobilį, dviračiai neužima papildomos vietos ir nedaro įtakos matomumui, neapsunkina manevravimo vairuojant, idealiai tinka automobiliams, neturintiems kablio. Atkreipkite dėmesį, kad dviračiai, tvirtinami ant stogo, didina oro pasipriešinimą ir kuro sąnaudas. Atsiminkite, kad negalėsite įvažiuoti į požeminės parkavimo aikšteles, taip pat pasvarstykite, jei esate neaukšto ūgio – ar norėsi kilnoti dviračius ant automobilio stogo?

Laikikliai, tvirtinami ant bagažinės, rekomenduojami tuo atveju, jei vežatės vieną arba du dviračius, arba dviračius tenka vežtis retai. Priežastis paprasta – čia dviračiai tvirtinami tik dirželiais, o ne priekabos prikabinimo įtaisais ar rakinamaisiais stogo mechanizmais, todėl jų neįmanoma užfiksuoti. Tačiau taip pritvirtinti dviračiai lengvai nuimami, neužima papildomos vietos, neturi daug įtakos kuro sunaudojimui ir yra idealus sprendimas, vežantis vieną ar du dviračius.

Laikikliai, tvirtinami ant kablio, yra itin patogūs – dviračius patogu pakrauti ir išimti, krovinys neturi didelės įtakos kuro sunaudojimui, patogu, kai reikia pervežti 4 dviračius. Čia egzistuoja tam tikri dviračio ratų dydžio apribojimai, todėl prieš pirkdami, įsitikinkite, ar laikiklis tinka jūsų dviračiui. Atminkite, su tokiu laikikliu bus sunkiau manevruoti, važiuojant atgaliniu bėgiu.

Kaip puikiai praleisti vasarą pajūryje, nepriklausomai nuo oro sąlygų?

Tie, kas atostogauja Lietuvos pajūryje, dažnai skundžiasi dėl permainingo lietuviško oro, temperatūrų kaitos dažno debesuotumo ir lietaus. Yra vienas būdas, kaip pailsėti ir puikiai praleisti atostogas ar laisvas dienas, net jei oras nelepina šiluma. Tai – važiavimas dviračiu – tuo galite užsiimti ir kai šilta, ir kai vėsu, ir kai apsiniaukę ir netgi kai lyja.

Atostogaujantiems Kuršių Nerijoje, siūlomas 60 km maršrutas Nida-Preila-Pervalka-Juodkrantė-Smiltynė, apsistojusiems Palangoje – 43 km maršrutas Klaipėda-Palanga-Šventoji, tiems, kas apsistojo Šventojoje – 51 km maršrutas Šventoji-Salantai-Plateliai, kurį galima pratęsti važiuojant apie Platelių ežerą. Iš Klaipėdos galima keliauti 34 km maršrutu Klaipėda-Priekulė-Dreverna-Svencelė.

Pastaraisiais metais, Lietuvoje daug investuojama tobulinant dviratininkams skirtą infrastruktūrą, tiesiant naujus dviračių takus ir gerinant jų kokybę. Pasinaudokite tuo – pasiimkite dviračius su savimi ir džiaukitės vasara, nepriklausomai nuo oro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA