„Vieningas Kaunas“ paskelbė savo kandidatų sąrašą rinkimams | Kas vyksta Kaune

„Vieningas Kaunas“ paskelbė savo kandidatų sąrašą rinkimams

Dainius, Šarūnas, Visvaldas Matijošaičiai / R. Tenio nuotr.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktas „Vieningo Kauno” kandidatų sąrašas. Jame – 44 kauniečiai, pretenduosiantys į miesto tarybą. Kaip skelbiama organizacijos pranešime spaudai, naujasis Rinkimų įstatymas įpareigoja politinio komiteto narius pateikti rinkėjų pasitikėjimą įrodančius gerokai virš tūkstančio parašų, tad jau šiomis dienomis numatoma pradėti jų rinkimo procedūras.

Pranešama, kad „Vieningas Kaunas” ir toliau išlaikė analogišką kandidatų sąrašo apimtį. 2023 metais patekti į Kauno miesto savivaldybės tarybą pretenduos 44 kauniečiai: įvairių organizacijų vadovai, teisės profesionalai, kultūros ir sporto sričių atstovai, medikai. 2019-ųjų rinkimuose buvo 43 kandidatai.

Politinio judėjimo kandidatų sąraše – savo sričių profesionalai: Kauno miesto garbės pilietė dr. Jūratė Elena Norvaišienė, LSMU Psichiatrijos klinikos vadovė prof. dr. Virginija Adomaitienė, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, Dailės akademijos dekanas, architektas prof. Jonas Audėjaitis ir architektas Donatas Bacevičius, olimpietė Inga Juodeškienė, Lietuvos audito rūmų direktorius dr. Marius Lanskoronskis, VDU Studentų reikalų departamento vadovas Mantas Simanavičius bei kiti kauniečiai, sukaupę solidžią patirtį verslo, asociacijų bei viešų įstaigų veikloje.

Į savivaldos rinkimus taip pat kandidatuos ir Kauno mero V. Matijošaičio sūnūs – Šarūnas bei Dainius. Taip pat ir miesto vadovo gyvenimo draugė Loreta Stonkienė.

Primename, jog prieš kelias savaites apie nedalyvavimą rinkimuose pranešė keli dabartiniai „Vieningo Kauno” nariai Donatas Večerskis ir Visvaldas Varžinskas. Savo pasitraukimą iš būsimų rinkimų ir „Vieningo Kauno” veiklos jie motyvavo tuo, kad prabilo sąžinės balsas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA