Sulaikyti sumuštos dvimetės mama ir jos draugas: prokuratūra kreipsis į teismą dėl kardomųjų priemonių | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti sumuštos dvimetės mama ir jos draugas: prokuratūra kreipsis į teismą dėl kardomųjų priemonių

BNS 2022/12/27 13:43
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai trečiadienį ketina kreiptis į teismą, prašydami skirti kardomąsias priemones dvejų metų mergaitės sužalojimo byloje sulaikytai mamai ir jos draugui.

Tai BNS antradienį sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė.

Kaip skelbta, policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo pirmadienį sulaikė jos 19-metę mamą ir šios 22 metų draugą. Policija anksčiau nebuvo gavusi pranešimų apie smurtą. Abu anksčiau nėra teisti.

2020 metais gimusi Raseinių gyventoja į ligoninę buvo paguldyta sekmadienį. Kaip skelbė policija, ji į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės. Kaip nurodė R. Gelžinytė, mergaitė į ligoninę buvo paguldyta dėl pilvo traumos, tačiau vėliau buvo nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

„Sulaikyta nukentėjusios mažametės mama ir jos draugas, jiems įtarimai dar nepareikšti, kardomosios priemonės nepaskirtos, laukiama jų apklausos. Šiuo metu tiriamos visos įvykio versijos“, – sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė.

Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno klinikas, Reanimacijos skyrių.

„Galime patvirtinti, kad mergaitė šiuo metu gydoma pas mus, tačiau dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo ir nesant tėvų sutikimo daugiau informacijos negalime suteikti“, – BNS antradienį sakė Kauno klinikų atstovė Karolina Račkauskienė.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas sunkiai sužalojo mažametį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.

Šiaulių apygardos prokuratūra pranešė, kad nukentėjusiosios mažametės sesuo dvynė yra Vaiko teisių apsaugos specialistų globoje.

„Informacija perduota ir vaiko teisių apsaugos specialistams išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes, telkiamos visos pajėgos“, – per spaudos konferenciją Šiauliuose sakė R. Gelžinytė.

Pasak jos, vaiko sužalojimas galėjo įvykti namuose, artimųjų rate.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį koordinuoja ir organizuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA