Kruvino išpuolio Kaune atomazga: nutrauktas tyrimas dėl nužudymo ir sveikatos sutrikdymo | Kas vyksta Kaune

Kruvino išpuolio Kaune atomazga: nutrauktas tyrimas dėl nužudymo ir sveikatos sutrikdymo

/ Lrytas.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl š. m. spalio 31 d. Kaune, Lakūnų plente, įvykdyto kraupaus nusikaltimo, kai įtariamasis Egidijus Daravičius apšaudė iš kiemo išvažinėjantį automobilį. Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl nužudymo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo, taip pat dėl E. Daravičiaus mirties priežasties nustatymo. Surinkus visus duomenis nustatyta, kad nusikalstamas veikas įvykdė tą pačią dieną nusišovęs įtariamasis E. Daravičius, todėl priimtas nutarimas ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Bylos duomenimis, spalio 31 d. vakare Kaune, Lakūnų pl., lengvajam automobiliui išvažiuojant iš gyvenamojo namo kiemo, prie automobilio pribėgo įtariamasis E. Daravičius ir pradėjo šaudyti. Vairuotojo vietoje sėdėjęs vyras – mirė, keleivio vietoje sėdėjusiai moteriai viena kulka pataikė į ranką – jai nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas, rašoma Kauno apygardos prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Tyrimo metu atlikti visi būtini ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmai, vykdytos nukentėjusiosios, liudytojų, kitų asmenų, galinčių suteikti tyrimui reikšmingų duomenų, apklausos ir surinkta visa kita tyrimui svarbi informacija.

Ikiteisminio tyrimo metu gauti duomenys patvirtino, kad minėtas nusikalstamas veikas įvykdė tą pačią dieną nusižudęs E. Daravičius. Tai patvirtina nukentėjusiosios parodymai ir jos liudijimus papildantys vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotas į automobilį šaudantis įtariamasis. Šią versiją patvirtina ir rastas nusikaltimo įrankis – pistoletas, kuriuo buvo nužudytas nukentėjusysis, sužalota moteris ir kuriuo vėliau tą pačią dieną nusišovė ieškotas įtariamasis E. Daravičius.

Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, baudžiamasis procesas negalimas, o pradėtas turi būti nutrauktas, jeigu asmuo yra miręs (BPK 3 str. 1 d. 5 p.).

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA