Apie sumuštos dvimetės mamą prakalbo mokyklos direktorė | Kas vyksta Kaune

Apie sumuštos dvimetės mamą prakalbo mokyklos direktorė

tv3.lt 2022/12/27 15:46
Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Žinia apie žiauriai sumuštą dvimetę mergytę iš Raseinių sukrėtė visą Lietuvą. Šiuo metu Kauno medikai kovoja dėl jos gyvybės, o pasak gydytojo Rimanto Kėvalo, pastarosios paros – svarbiausios.

Naujienų portalas tv3.lt jau skelbė, kad mergytės mama – 2003 metų gimimo jauna mergina. Namuose be sumuštos dvimetės mergytės augo ir jos sesuo dvynė.

Vien geri atsiliepimai

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su mokykla, kurioje raseiniškė, mergyčių mama, mokėsi. Buvusi Žaiginio mokyklos-daugiafunkcinio centro direktorė Rita Šilvienė apie buvusią mokinę G.O. ir jos šeimą atsiliepė tik iš geros pusės.

Sužinojusi apie tragediją ji neslėpė nuostabos ir sakė negalinti patikėti, kad įvyko tokia nelaimė.

„Visi tos šeimos vaikai buvo geri, labai mandagūs, jautrūs. Kad laukėsi dvynukių, aš nežinojau. Mokykla užsidarė, nebežinau, kokie vaikų gyvenimai. Buvo pandemija, darbai persikėlė į nuotolį.

Žinojau, kad tokia mergina buvo, kol ėjo į mokyklą, buvo labai jautri, mandagi. Kiek pamenu, ji ir jos broliai ar sesės buvo mandagūs, nebuvo jokių problemų“, – teigė ji.

Lemtingos dvi paros

Anksčiau rašyta, kad šventinę parą Kaune budėjęs gydytojas Rimantas Kėvalas papasakojo, kaip jaučiasi sumušta mergytė ir per kiek laiko paaiškės, ar ji išgyvens. Paprašius pasidalinti, kaip šiuo metu jaučiasi mergytė, gydytojas nevyniojo žodžių į vatą.

„Mergytės būklė yra kritinė, per ateinančias 48-72 valandas paaiškės, ar ji išgyvens. Tėvai uždraudė teikti informaciją apie ją – toks jų pasirinkimas, jie tam turi teisę“, – pasakojo gydytojas.

Profesorius R. Kėvalas pokalbio metu teigė ligoninėje dirbantis 30 metų, tačiau iki šiol negalintis suvokti, kas dedasi žmonių, kurie smurtauja prieš vaikus, galvose.

„Sumušimai žiaurūs. Kiekviena situacija individuali ir baisi. Aš 30 metų dirbu, bet šiuo atveju tikrai nesuvokiu, ką galvoja žmonės“, – stebėjosi R. Kėvalas.

Situacija baisi

Mediko teigimu, šeimoje alkoholis nebuvo vartojamas, tėvai blaivūs. Jo žiniomis, tėvai gyvena atskirai. Antrąją Kalėdų dieną buvo atlikta teismo ekspertizė nustatyti patirtiems sumušimams.

„Pasakyti, kad mergytės situacija yra baisi, per lengva. Ji į Raseinių reanimaciją buvo atvežta be sąmonės. Tą naktį būta labai daug pacientų, nedirba šeimos gydytojai, todėl šeimos atvyksta į priėmimą, tačiau šiam atvejui neprilygo niekas. Tai baisiausias nakties įvykis“, – teigė jis.

R. Kėvalas sakė, kad šiuo metu mergytė reanimacijoje, jos būkle domisi mama.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Primename, kad į ligoninę sekmadienį buvo paguldyta mažametė, 2020 metais gimusi raseinietė, į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės, pranešė policija. Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno ligoninę. Dėl šio įvykio policija atlieka ikiteisminį tyrimą.

Kaip skelbta, policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo pirmadienį sulaikė jos 19-metę mamą ir šios 22 metų draugą. Policija anksčiau nebuvo gavusi pranešimų apie smurtą. Abu anksčiau nėra teisti.

Šiaulių apygardos prokuratūra pranešė, kad nukentėjusiosios mažametės sesuo dvynė yra Vaiko teisių apsaugos specialistų globoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA