Šv. Kalėdų rytą Kauno gyvybės langelyje rasta naujagimė | Kas vyksta Kaune

Šv. Kalėdų rytą Kauno gyvybės langelyje rasta naujagimė

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Ankstų Šv. Kalėdų rytą Kauno centre esančiame gyvybės langelyje rasta kelių valandų naujagimė.

Kaip informavo Kauno AVPK budinti pareigūnė, 05.52 val. buvo gautas pranešimas, kad Miško g. 27 esančiame gyvybės langelyje rasta mergaitė, gimusi maždaug prieš 3-4 valandas.

Miško gatvėje yra įsikūrę Lietuvos sveikatos mokslo universiteto Kauno ligoninės akušerijos ir ginekologijos klinikos Krikščioniškieji gimdymo namai.

Kaip nurodė pareigūnė, ikiteisminis tyrimas dėl kūdikio palikimo nebus pradėtas. Mama nebus ieškoma, ji nepažeidė jokių įstatymų.

Už naujagimio palikimą gyvybės langelyje atsakomybė nėra taikoma.

Gyvybės langelis, tai tokia vieta, kur pro specialų langą į lopšį įdedamas kūdikis, medikams apie tai praneš signalas. Įsitikinę, kad mažylis sveikas, gydymo įstaigos darbuotojai jį perduos kūdikių namams. Iš jų mažylį mama ar kiti artimieji galės pasiimti, jei apsigalvos, per tris mėnesius. Iki to laiko vaikas nebus įtrauktas į įvaikinimo ar laikinosios globos sąrašus.

2010 metais Kaune atidaryti du gyvybės langeliai – VšĮ Kauno 2-osios klinikinės ligoninės filiale, Prano Mažylio gimdymo namuose ir LSMU Kauno krikščioniškuosiuose gimdymo namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA