Orai šventinį savaitgalį: sušvis ilgai nematyta saulė, o vietomis pasirodys sniegas | Kas vyksta Kaune

Orai šventinį savaitgalį: sušvis ilgai nematyta saulė, o vietomis pasirodys sniegas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kūčių dieną laukia malonios orų permainos. Virš Lietuvos atmosferos slėgis kils, debesys prasisklaidys ir daugelyje rajonų švies saulė, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Kiek mažiau jos pasirodys tik ties pietiniu šalies pakraščiu. Kritulių jau nesulauksime ir diena išliks sausa. Temperatūrai krentant žemiau nulio daugelyje rajonų formuosis plikledis, tad bus slidu. Taip pat matomumą mažins vietomis susidaręs rūkas. Aukščiausia oro temperatūra svyruos tarp 0-4 laipsnių šalčio ir tik ties pietiniu pakraščiu kils truputį aukščiau nulio.

Pirmąją Šv. Kalėdų naktį Šiaurės Lietuvos orus lems dar aukšto slėgio laukas, o ties pietiniais rajonais priartės atmosferos frontas. Su juo į pietinę šalies pusę atkeliaus krituliai, daugiausia tai bus nedidelis sniegas. Daugelyje rajonų bus slidu dėl plikledžio, vietomis susidarys rūkas, šerkšnas. Vėjas bus nestiprus, rytų, pietryčių krypties. Virš Lietuvos išsilaikant šaltesnei oro masei temperatūra pažemės iki 3-8, o vietomis pragiedrėjus ir iki 9-11 laipsnių šalčio.

Pirmąją Šv. Kalėdų dieną aukšto slėgio sritis pamažu tols nuo Lietuvos. Dangų vėl aptemdys tankesni debesys. Negausiai pasnigti turėtų tik šalies pietuose, kitur kritulių nebus. Vėjas išliks nestiprus, pūs iš rytų, pietryčių. Dieną temperatūra laikysis žemiau nulio ir bus apie 1-6 laipsnius šalčio, o pietvakariniuose rajonuose kai kur perkops aukščiau nulio.

Antrąją Šv. Kalėdų dieną prasidės orų permainos. Dienos metu priartėjęs atmosferos frontas atneš kritulius į visą šalį, o temperatūra vėl bus švelnesnė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA