Kauno rajono savivaldybė rengs Vandžiogalos plento rekonstrukcijos projektą | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybė rengs Vandžiogalos plento rekonstrukcijos projektą

Asociatyvi / Kauno r. sav. nuotr.

Kauno rajono savivaldybei pavyko susitarti su Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) dėl direkcijos žinioje esančio Vandžiogalos plento (Domeikavos sen.) rekonstrukcijos planų. Savivaldybės taryba antradienį vienbalsiai pritarė sutarties su LAKD projektui, pagal kurį Kauno rajonas parengs šios gatvės rekonstrukcijos techninį projektą. Jo parengimas savivaldybei kainuos 40 tūkst. eurų, o kelio atkarpos rekonstrukcija – apytikriai 13 mln. eurų.

„Suma milžiniška, prilygstanti dviejų metų savivaldybės keliams skiriamam biudžetui, tačiau esame pasiryžę jau kitąmet rengti projektą ir ieškoti finansavimo šaltinių. Domeikavos seniūnija auga, transporto srautai didėja, todėl sprendimai gyvybiškai būtini“, – Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai cituojamas Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Merui pasirodė keisti kai kurių Kauno rajonui atstovaujančių Seimo narių pareiškimai, neva jie jau „rado būdų, mažinančių spūstis Vandžiogalos plente, gerinant susisiekimą su Domeikavos kraštu“, tačiau nenurodo kaip tai padarys.

V. Makūnas prisiminė, kad reaguodama į Domeikavos gyventojų prašymus, savivaldybė daug metų vedė derybas su LAKD, vien šiemet įvyko 9 nuotoliniai pasitarimai ir vienas betarpiškas susitikimas su direkcijos ir Susisiekimo ministerijos atstovais.

Rekonstruojant Vandžiogalos plentą bus sutvarkyta lietaus nuotekų sistema, įrengti šaligatviai, dviračių takas, šiuolaikinis apšvietimas. Po rekonstrukcijos LAKD priklausančią gatvės atkarpą perduos Kauno rajono savivaldybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA