Kauno konservatoriams nepavyko į Jaunimo reikalų tarybą deleguoti kolegės | Kas vyksta Kaune

Kauno konservatoriams nepavyko į Jaunimo reikalų tarybą deleguoti kolegės

BNS 2022/12/22 11:47
Andrijana Filinaitė / R. Tenio nuotr.

Kauno tarybai šią savaitę svarstant Jaunimo reikalų tarybos sudėtį, opozicijos tarybos nariai pasiūlė savo kandidatę, motyvuodami tuo, kad minėta politikė vis dar gali būti priskiriama jaunimui.

Svarstant tarybos sudėtį, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariai pasiūlė į ją deleguoti savo frakcijos kolegę, šiuo metu 34-erių Andrijaną Filinaitę.

„Mes siūlome įtraukti mūsų frakcijos narę, vis dar jauną. (…) Jūsų tvarkos apraše yra numatyta, kad jaunimas yra iki 29-erių metų, Lietuvoje numatoma, kad jaunimas yra iki 35-erių, tai atsižvelgdami į amžių be jokių blogų minčių siūlome išbraukti (tarybos narį Tomą) Žebuolį, nes jam jau nebe 35-eri“, – posėdžio metu sakė konservatorė Jurgita Kupčinskienė.

Šiuo metu jaunu žmogumi laikomas asmuo nuo 14 iki 29 metų, tačiau Seime svarstoma įstatymo pataisa, kad viršutinė amžiaus riba būtų pakelta iki 35-erių metų.

Tiek J. Kupčinskienė, tiek Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnė Edita Gudišauskienė posėdyje klausė, kodėl sudarant tarybą į ją nebuvo įtrauktas nė vienas opozicijos atstovas.

Iš 12 Jaunimo tarybos narių pusę sudaro politikai, visi jie – valdančiųjų „Vieningo Kauno“ atstovai. Likusieji šeši nariai atstovauja įvairioms miesto nevyriausybinėms organizacijoms.

„Vieningo Kauno“ frakcijos seniūno pavaduotojas Simas Sirtautas stebėjosi, kad opozicijos atstovai neteikė savo siūlymų klausimą svarstant komitetuose, o tarybos posėdyje ne tik pasiūlė naują kandidatę, bet ir išbraukti ilgametį narį.

Konservatorių pasiūlymui tarybos posėdyje pritarta nebuvo.

Kauno savivaldybės Jaunimo taryba nagrinėja su jaunimo politika susijusius klausimus, teikia dėl jos pasiūlymus, stiprina bendradarbiavimą tarp savivaldybės institucijų ir su jaunimu dirbančių institucijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA