R. Karbauskis: „Kodėl Kauno mero ir miesto tarybos rinkimuose reikia balsuoti už A. Verygą ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą?“ | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis: „Kodėl Kauno mero ir miesto tarybos rinkimuose reikia balsuoti už A. Verygą ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą?“

Ramūnas Karbauskis / Organizatorių nuotr.

Teigiamai vertindamas tuos darbus, kuriuos Kaune padarė dabartinė Kauno valdžia, visgi negaliu nepastebėti, jog miesto valdžia nėra linkusi į bendravimą su kauniečiais, nebent, jei tas bendravimas naudingas privataus verslo interesų prasme.

Nesu linkęs manyti, kad tai būtų susiję tik su korupcija apkaltinto buvusio Kauno miesto administracijos vadovo veikla ar neskaidriais savivaldybės sandoriais. Esu tikras, jog toks abejingumo ir nebaudžiamumo jausmas Kauno valdžiai susiformavo dėl to, jog jiems nereikia su niekuo derinti savo sprendimų, o opozicijoje ilgai buvo tik konservatoriai, kurių skaidrumo standartai yra labai žemi.

Norint, kad Kauno miesto valdžia pradėtų bendrauti su kauniečiais, kad Kauno valdžia laikytųsi aukštesnių skaidrumo standartų, reikia, kad Kauno taryboje nei viena frakcija neturėtų absoliučios daugumos. Nežinau nei vienos kitos savivaldybės, kurioje nebūtų koalicijos, kurioje viena frakcija kontroliuotų save pačią. Kuo tai baigiasi, kauniečiai girdi iš pranešimų apie korupciją Kauno miesto savivaldybėje.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) daug padėjo Kaunui būdama Seimo daugumoje praėjusioje kadencijoje. LVŽS frakcija, jos suformuota Vyriausybė skyrė daug dėmesio ir lėšų, kurios panaudotos svarbiems Kauno miesto projektams įgyvendinti. Pavyzdžiui, 2022 m. spalį atidaryto daugiafunkcio S. Dariaus ir S. Girėno sveikatinimo, kultūros ir užimtumo centro Kaune rekonstravimui nuo 2018 m. iš valstybės biudžeto skirta 9,8 mln. eurų, iš jų 7,49 mln. eurų valdant LVŽS.

Manau, kad po artėjančių Kauno savivaldybės tarybos ir mero rinkimų LVŽS frakcijos nariai ne tik tęs tuos darbus, kurie jau pradėti, bet ir sėkmingai įgyvendins ambicingus tikslus: įgyvendins nemokamo netaršaus viešojo transporto idėją, ugdys sveiką gyvenseną, užtikrindama moksleivių maitinimo kartą per dieną švediško stalo principu paslaugas, įdiegs kultūros pasą ar suteiks bendruomenėms nemokamas patalpas kiekvienoje seniūnijoje. O, svarbiausia, neabejoju, kad laikytųsi daug aukštesnių skaidrumo standartų ir aktyviai bendradarbiautų su miesto bendruomene, ypač vystant miesto infrastruktūrą.

Pagal naują įstatymą meras nebus tarybos nariu, todėl miesto tarybos vaidmuo dar padidės. Jei suformuota Kauno miesto tarybos dauguma bus be koalicijos, tai miesto valdžia ir toliau grims į korupcijos liūną.

LVŽS Kauno miesto kandidatų komanda – didelę patirtį savo darbinėje sferoje sukaupę ekspertai. Jos priekyje esantis Aurelijus Veryga puikiai suvokia biudžeto sudarymo principus, girdi ir mato bendruomenių pasiūlymus, moka dirbti komandoje ir sutelkti visus iškeltų tikslų įgyvendinimui.

Kviečiu kauniečius aktyviai dalyvauti savivaldybių rinkimuose ir balsuoti už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą į Kauno miesto merus Aurelijų Verygą bei mūsų sąrašą į Kauno miesto tarybą.

Esu tikras, jog mūsų sąjungos nariai, tapę savivaldybės tarybos nariais, deramai tarnaus Kauno miesto žmonėms, kaip tai darė ir daro mūsų Seimo nariai praėjusioje ir dabartinėje Seimo kadencijoje, o Aurelijus Veryga sėkmingai seks mūsų partijos pirmtako Jono Vileišio, Kauno miesto burmistro pėdomis, Kauną garsins aukšta gyvenimo kokybe.

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos. Užs. Nr. 1/2022 12 19.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA